BCR, ING şi Alpha Bank nu mai acordă credite „Prima Casă”

BCR, cea mai mare bancă din România, a scos din oferta sa de creditare împrumuturile "Prima Casă", pentru că a epuizat plafonul de garanţii. Nici ING nu mai acordă credite "Prima Casă", iar Alpha Bank nu mai face asta de câteva săptămâni.
Economica.net - mie, 06 apr. 2016, 06:45
BCR, ING şi Alpha Bank nu mai acordă credite

BCR acordă acum doar credite ipotecare standard în lei, cu avans de 15% şi dobândă fixă de 4,95% pe an în primii cinci ani, aceasta fiind singura ofertă de credite pentru casă de pe site-ul băncii. Oficialii băncii au confirmat pentru ECONOMICA.NET faptul că banca nu mai acordă momentan credite prin programul “Prima Casă”, pentru că plafonul a fost epuizat şi au spus că vor veni cu precizări în cursul zilei de azi.

Nici ING nu mai acordă credite prin programul „Prima Casă”, după cum anunţă banca chiar pe site. „Fondurile alocate pentru programul „Prima casă” sunt momentan epuizate. Revenim cu detalii cât mai curând” informează ING.

Ca atare, dacă  ING avea, prin “Prima Casă”, o ofertă de împrumut cu 5% avans şi 2,78% dobândă, aceasta este acum înlocuită de creditul din oferta standard a bănci. ING oferă credite ipotecare în lei, cu un avans de 15%, pe maximum 35 de ani, şi cu o dobândă  variabilă de 3,18% pe an dacă doritorul încheie o asigurare de viaţă în grupul ING.

Nici Alpha Bank nu mai acordă credite prin programul „Prima Casă”. „Fondurile alocate pentru anul 2016 sunt rezervate în totalitate. Nu preluăm cereri noi pentru „Prima Casă”, ne-a transmir operatoarea de la call-center-ul băncii. Banca a retras de altfel de pe site de mai multă vreme oferta de credite prima casă. Cine vrea au credit ipotecar de la Alpha Bank trebuie să dispună acum de un avans de 15%.

BRD mai acceptă cereri pentru „Prima Casă”, dar banii sunt şi aici pe sfârşite. „Mai sunt fonduri disponibile, dar sunt pe cale de a se epuiza. Vă recomandăm să faceţi un antecontract pe o perioadă mai lungă, poate de 4-5 luni” ne-au spus cei de la call-centr-ul băncii.

În doar o lună şi o săptămână de la pornirea programului Prima Casă, băncile au dat peste 1 miliard de lei din plafonul alocat de Guvern. Au mai rămas 630 de milioane de lei, potrivit datelor obţinute de postul tv Digi24 de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri şi prezentate acum câteva zile. Asta înseamnă că băncile mai pot da credite Prima Casă în valoare de 1,2 miliarde de lei. Banii ar mai ajunge doar pentru două-trei săptămâni, la circa 7.000 de beneficiari.

Două bănci au epuizat deja fondurile, anunţa atunci Digi24.

Ştirea se actualizează

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii doi ani. Asigurări de dezastru?
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii ...
În ultimele 24 de ore,în România au avut loc două cutremure,unul de 3,5 altlul de 4,4 grade magnitudine pe scara Richter. ...
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...