BCR reduce dobânda la creditul Prima Casă

PRIMA CASA Banca Comercială Română (BCR) a redus de la 2,5% la 2,2% marja de dobândă care se adaugă la media interbancară, potrivit unui comunicat trimis la redacţia ECONOMICA.NET.
Economica.net - mie, 30 iul. 2014, 07:54
BCR reduce dobânda la creditul Prima Casă

PRIMA CASA 2014 Banca Comercială Română (BCR) a modificat oferta de preț pentru creditul ipotecar Prima Casă prin reducerea marjei de dobândă de la 2,5% la 2,2% pentru clienții care nu virează salariul într-un cont BCR.

Dobanda finală este de numai 4,62%, potrivit unui comunicat trimis la redacţia ECONOMICA.NET. Pentru clienții care îşi încasează sau vor încasa salariul la BCR, marja de dobândă este de 2%/an, iar dobânda finală de 4.42%/an.  

„Am redus dobânda pentru a fi mai atractivi pentru clienții care încă nu tranzacționează cu BCR și  ca să le oferim, astfel, șansa de a se convinge că expertiza noastră fac oferta pentru creditul Prima Casă imbatabilă”, a declarat Ioana Mihai, şef departament credite garantate la BCR.

BCR a acordat credite în valoare de peste 5,5 miliarde de lei, din august 2009, în cadrul Programului Guvernamental Prima Casă şi a ajutat aproximativ 34.000 de familii să îşi achiziţioneze prima locuință. Cele mai multe credite au fost contracte de clienți din București (peste 40%).
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Criterii de eligibilitate

Poate beneficia de creditul „Prima Casă 6” orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau in august 2009,împreună cu soţul ori soţia, nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50m².

Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie. Consilierii BCR îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi rata lunară de plată. Creditul poate fi aprobat financiar înainte de găsirea imobilului, clientul având la dispoziție 120 de zile în care să se hotărască ce locuință dorește.

Exemplu de calcul iulie 2014

Pentru un credit de 150.000 de lei, clientul care îşi încasează salariul prin BCR plăteşte în total 277.858 de lei, cu o rată lunară de 753 de lei, tip de 30 de ani (dobanda ROBOR + 2% = 4,42%, DAE 4,78%).

Clienţii „standard” plătesc 284.333 de lei, cu o rată lunară de 771 de lei (dobanda ROBOR + 2,2% = 4,62%, DAE 4,99%).

Pentru demararea creditului, clienţii trebuie să dispună de un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la 3 coplătitori, cu condiția ca la finalizarea creditului, atât solicitantul, cât și coplătitorii să aibă vârsta maximă de 75 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
UE urmează să propună o taxă de vaping la nivelul întregului bloc comunitar, ca parte a unei schimbări a impozitării industriei tutunului, care ar dubla, de asemenea, accizele în statele......
Transport gratuit pentru elevii care studiază în alte localităţi – inițiativă legislativă USR
Transport gratuit pentru elevii care studiază în alte localităţi – inițiativă legislativă USR
Parlamentarii USR anunţă că au depus o iniţiativă legislativă care simplifică şi descentralizează procedurile de ...
Legume și fructe românești în magazine: Casa Unirea a livrat 150 de tone în patru mari rețele de retail
Legume și fructe românești în magazine: Casa Unirea a livrat 150 de tone în patru mari rețele de retail
Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele a patru mari ...
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Noul proprietar Twitter spune că, eventual, ar putea chiar să dezvolte un smartphone care să reprezinte o alternativă ...