BCR reduce dobânzile la creditele de consum în lei

Banca Comercială Romană (BCR) a redus tăiat dobânda la creditele de nevoi personale nou acordate cu până la două puncte procentuale, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - lun, 16 iul. 2012, 08:44
BCR reduce dobânzile la creditele de consum în lei

„Dobânzile la creditele de nevoi personale în lei nou acordate încep de la 13,5%, dobânda este fixă pe toată perioadă de creditare pentru creditele în lei. În plus, clienţii care îşi refinantează la BCR creditele de la alte bănci sau încasează salariul într-un cont curent BCR beneficiază şi de o reducere cu 100% a comisionul de analiză a dosarului de credit”, a declarat Andrew Gerber, director executiv Direcţia Managementul Produselor Retail, BCR.

Asigurarea de viaţă este inclusă şi clienţii au opţiunea să cumpere şi o asigurare de şomaj care acoperă până la 24 de rate lunare, în cazul în care clientul îşi pierde locul de muncă.

Documentaţia creditului este în continuare simplificată, spune cei de la BCR, fiind solicitate doar 3 acte, respectiv fişă fiscală aferentă anului precedent, adeverinţă de salariu /extras de cont curent sau card BCR, o factură de utilităţi recentă.

Potrivit unui exemplu oferit de bancă pe site-ul propriu, la un credit de 30.000 de lei, pe 5 ani, rata lunară este de 701 lei şi suma totală plătibilă este de 42.340 de lei, la o dobândă anuală efectivă de 15,62%.

În cazul în care clientul încasează salariul prin BCR, DAE scade la 15,2% şi suma totală plătibilă la 42.090 lei.

Datele de la Banca Naţională a României arată că, în luna mai, dobânzile la creditele de consum cu perioada iniţială fixă a ratei dobânzii mai mare de 1 an şi mai mică de 5 ani inclusiv erau la nivelul de 10,69%. DAE la creditele de consum noi în lei era de 15,07%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...