BCR şi-a mutat „centrala” într-o clădire Ikea: chirie de 2 milioane de euro pe an pentru noul sediu din Calea Plevnei

Adresa oficială a centralei BCR s-a schimbat. Banca Comercială Română a anunţat, printr-un SMS trimis clienţilor săi că, din luna mai 2020, noul sediu social al băncii va fi situat în Calea Plevnei nr 159. Aici banca va fi chiriaşa proiectului Business Garden Bucharest dezvoltat de Vastint, divizia imobiliară a Ikea. Vechiul sediu social al BCR, Bucharest Financial Plaza, a început să fie eliberat încă de la finalul anului trecut, dar surse din bancă spun că imobilul va mai fi folosit un timp. Negocierile pentru vânzarea clădirii de pe Calea Victoriei începuseră de anul trecut, dar pandemia Covid 19 a încetinit deocamdată planurile BCR.
Gabriela Ţinteanu - mar, 05 mai 2020, 05:35
BCR şi-a mutat
BCR şi-a anunţat la începutul lunii mai clienţii că şi-a mutat sediul social pe Calea Plevnei nr 159, în complexul de birouri Business Garden Bucharest, clădirea A, etajul 6, sector 6, cod poştal 060013. Practic, prin anunţul  acesta, BCR anunţă că finalizează mutarea centralei BCR în zona Plevnei Orhideea, după cum ECONOMICA.NET a scris încă de la finalul anului trecut aici.
 
BCR începuse demersuri pentru vânzarea clădirii fostului sediu Bancorex de pe Calea Victoriei încă de anul trecut cu israelienii de la Hagag, care au mai cumpărat în zonă Palatul Știrbei și două clădiri de la Petrom care se vor transforma în proiect office premium și, respectiv, proiect rezidențial de lux, conform informaţiilor ECONOMICA.NET. Din păcate, pandemia de coronavirus ar putea amâna cu unul sau chiar doi ani finalizarea tranzacţiei.
 
Vânzarea BFP face parte din strategia Erste de vreo 10 ani. Este o metodă de a-şi reduce dependenţa de costurile fixe. În plus, din vânzare marchează un profit mare (preţul imobilelor ţin pasul cu inflaţia şi creşterea PIB). Printr-o astfel de mişcare, banca mai reduce şi nivelul cerinţelor de capital.

Complexul de birouri Business Garden Bucharest, pre-certificat LEED Platinum, este primul proiect cu un astfel de concept verde din ţara noastră şi al şaselea dintr-o serie cu acelaşi nume, dezvoltat de către Vastint, divizia imobiliară a lui IKEA, în mai multe oraşe din Europa. Surse din piaţă spun că BCR ar plăti anual peste 2 milioane de euro chirie pentru noua locaţie.

Situat în zona central vestică a Bucureştiului, la intersecţia dintre Calea Plevnei şi pasajul Basarab, complexul include trei clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de aproape 43.000 mp, cu servicii publice şi comerciale disponibile la parter. Clădirile au o grădină interioară ce reprezintă 30% din suprafaţa totală a centrului de afaceri, pasarele pietonale cu bănci şi facilităţi Wi-Fi pentru activităţi recreative. Business Garden Bucharest are o parcare spaţioasă ce include şi parcare pentru biciclete, adiţional, vestiare şi duşuri pentru biciclişti.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe lista celor 15 state europene care cer plafonarea prețului la gaze în piețele angro
România, pe lista celor 15 state europene care cer plafonarea prețului la gaze în piețele angro
15 state membre ale Uniunii Europene au propus Comisiei plafonarea prețului angro la gazele naturale, iar printre ele se află și România, potrivit unei știri publicate de publicația bulgară......
SUA consideră România una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa de Est – oficial american
SUA consideră România una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa de Est – oficial american
Statele Unite ale Americii continuă să considere România drept una dintre cele mai promiţătoare pieţe din Europa de ...
Dezvoltatorii din București au cumpărat în pandemie terenuri pentru mai mult de 30.000 de locuințe
Dezvoltatorii din București au cumpărat în pandemie terenuri pentru mai mult de 30.000 de locuințe
Dezvoltatorii din București au cumpărat în pandemie terenuri pentru 30.000 de locuințe, arată datele companiei de consultanță ...
UE îşi va consolida securitatea energetică după incidentele de la gazoductele Nord Stream – Borrell
UE îşi va consolida securitatea energetică după incidentele de la gazoductele Nord Stream – Borrell
Uniunea Europeană crede că un sabotaj este probabil cauza scurgerilor recente din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 şi va ...