BCR şi-a mutat „centrala” într-o clădire Ikea: chirie de 2 milioane de euro pe an pentru noul sediu din Calea Plevnei

Adresa oficială a centralei BCR s-a schimbat. Banca Comercială Română a anunţat, printr-un SMS trimis clienţilor săi că, din luna mai 2020, noul sediu social al băncii va fi situat în Calea Plevnei nr 159. Aici banca va fi chiriaşa proiectului Business Garden Bucharest dezvoltat de Vastint, divizia imobiliară a Ikea. Vechiul sediu social al BCR, Bucharest Financial Plaza, a început să fie eliberat încă de la finalul anului trecut, dar surse din bancă spun că imobilul va mai fi folosit un timp. Negocierile pentru vânzarea clădirii de pe Calea Victoriei începuseră de anul trecut, dar pandemia Covid 19 a încetinit deocamdată planurile BCR.
Gabriela Ţinteanu - mar, 05 mai 2020, 05:35
BCR şi-a mutat
BCR şi-a anunţat la începutul lunii mai clienţii că şi-a mutat sediul social pe Calea Plevnei nr 159, în complexul de birouri Business Garden Bucharest, clădirea A, etajul 6, sector 6, cod poştal 060013. Practic, prin anunţul  acesta, BCR anunţă că finalizează mutarea centralei BCR în zona Plevnei Orhideea, după cum ECONOMICA.NET a scris încă de la finalul anului trecut aici.
 
BCR începuse demersuri pentru vânzarea clădirii fostului sediu Bancorex de pe Calea Victoriei încă de anul trecut cu israelienii de la Hagag, care au mai cumpărat în zonă Palatul Știrbei și două clădiri de la Petrom care se vor transforma în proiect office premium și, respectiv, proiect rezidențial de lux, conform informaţiilor ECONOMICA.NET. Din păcate, pandemia de coronavirus ar putea amâna cu unul sau chiar doi ani finalizarea tranzacţiei.
 
Vânzarea BFP face parte din strategia Erste de vreo 10 ani. Este o metodă de a-şi reduce dependenţa de costurile fixe. În plus, din vânzare marchează un profit mare (preţul imobilelor ţin pasul cu inflaţia şi creşterea PIB). Printr-o astfel de mişcare, banca mai reduce şi nivelul cerinţelor de capital.

Complexul de birouri Business Garden Bucharest, pre-certificat LEED Platinum, este primul proiect cu un astfel de concept verde din ţara noastră şi al şaselea dintr-o serie cu acelaşi nume, dezvoltat de către Vastint, divizia imobiliară a lui IKEA, în mai multe oraşe din Europa. Surse din piaţă spun că BCR ar plăti anual peste 2 milioane de euro chirie pentru noua locaţie.

Situat în zona central vestică a Bucureştiului, la intersecţia dintre Calea Plevnei şi pasajul Basarab, complexul include trei clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de aproape 43.000 mp, cu servicii publice şi comerciale disponibile la parter. Clădirile au o grădină interioară ce reprezintă 30% din suprafaţa totală a centrului de afaceri, pasarele pietonale cu bănci şi facilităţi Wi-Fi pentru activităţi recreative. Business Garden Bucharest are o parcare spaţioasă ce include şi parcare pentru biciclete, adiţional, vestiare şi duşuri pentru biciclişti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese cauzate de COVID-19
Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese şi de contaminări asociate COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, ...
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Discuţiile dintre Republica Moldova şi Rusia rămân divergente asupra preţului şi altor detalii ale unui nou acord de ...