BCR: Valoarea transferurilor online realizate de femei au crescut cu 20% în primul semestru

Valoarea transferurilor realizate de către clientele BCR prin Internet Banking în primul semestru a avansat cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 484,5 milioane de lei, din care cuantumul schimburilor valutare a fost de 91,6 milioane lei, în creştere cu 38%, a anunţat, miercuri, banca.
Economica.net - mie, 11 iul. 2012, 13:16
BCR: Valoarea transferurilor online realizate de femei au crescut cu 20% în primul semestru

În primele şase luni ale anului trecut, valoarea transferurilor efectuate de femei prin Internet Banking a fost de 404,8 milioane de lei, iar schimburile valutare prin acest canal au totalizat 66 milioane de lei, a declarat Elena Voichiţă Ionescu Turda, şeful departamentului e-channels din cadrul BCR.

Totodată, transferurile interbancare online în lei au înregistrat o creştere de 21% în primul semestru, de la 100 milioane de lei la 121,6 milioane lei.

Femeile efectuează tranzacţii online cu valori medii de 1.000 de lei, în timp ce bărbaţii ajung la 1.500 de lei per tranzacţie, însă doamnele plătesc cu 4% mai mult facturi, în topul plăţilor de utilităţi situându-se serviciile de telefonie, energie şi rambursarea creditelor pe card.

Valoarea medie a unui depozit deschis de femei prin internet banking este de 28.000 de lei, iar la bărbaţi de 33.000 lei. Dintre depozitele deschise de femei în primul semestru, 7,5% au valori de peste 100.000 lei. Valoarea maximă a unui depozit de o femeie în prima jumătate a acestui an a fost de 2,2 milioane de lei.

Pe partea de economisire, ponderea femeilor în portofoliul BCR este de 55%, dar acestea economisesc sume cu 17% mai mici decât bărbaţii, potrivit Cătălinei Zincenco, şef departament produse de economisire şi investiţii.

„Femeile au început să înţeleagă că enomisirile pe termen lung sunt mult mai avantajoase decât cele pe termen scurt, acestea economisind preponderent în lei”, a spus Zincenco.

Din depozitele deschise de femei, 78% sunt cu maturităţi de 1-3 luni, însă un depozit este păstrat în bancă circa 20 de luni.

Începând din 2008, când a debutat criza, ponderea economiilor a crescut succesiv, ajungând în prezent la 25% din sumele câştigate, la un venit mediu net încasat de 1.900 de lei, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

„Oamenii se tem de ziua de mâine şi au început să economisească mai mult pentru a avea o siguranţă mai crescută”, a mai declarat Zincenco.

În perioada ianuarie-mai, piaţa economisirii a crescut cu 5,5% faţă de decembrie 2011, respectiv 6,4 miliarde lei, la 121 miliarde lei.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, femeile au o pondere de 43% în portofoliul BCR.

În ceea ce priveşte cardurile de credit, femeile efectuează plăţi de aproximativ 500 lei, iar bărbaţii de 400 de lei, potrivit Ginei Stancu, şef proiect carduri BCR.

„Femeile cheltuiesc mai mult pe haine, produse de înfrumuseţare, pachete de sănătate. Vara se înregistrează în general o creştere a cheltuielilor pe cardurile de credit, pentru vacanţe, renovarea caselor, pentru magazine de tip Do It Yourself”, a precizat Stancu.

Ea a adăugat că, în ultima perioadă, au crescut achiziţiile în rate pe cardurile de credit, pentru că astfel clienţii pot cumpăra de cinci ori mai mult la o tranzacţie, plăţile fiind eşalonate. Totodată, oamenii sunt mai conştiincioşi cu plata la timp a cheltuielilor efectuate pe card.

BCR, membră a Erste Group, este cel mai mare grup financiar din România. Grupul austriac Erste este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...