Bechtel, FCC şi Ansaldo vor construi metroul din Riad, investiţie de 22 miliarde de dolari

Arabia Sauditã a contractat Bechtel (SUA), FCC (Spania) şi Ansaldo (Italia) pentru construcţia unei reţele de metrou cu 175 kilometri de linie în capitala Riad, investiţie de peste 22 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 29 iul. 2013, 12:30
Bechtel, FCC şi Ansaldo vor construi metroul din Riad, investiţie de 22 miliarde de dolari

Bechtel a câştigat un contract de 9,4 miliarde de dolari, FCC va executa lucrări evaluate la 7,8 miliarde de dolari, iar Ansaldo a obţinut o comandă de 5,2 miliarde de dolari.

Reţeaua va avea şase linii şi va face legătura între centrul oraşului, clădirile guvernului, universităţi, zone comerciale, aeroport şi cartierul financiar.

Lucrările de construcţie vor începe în primul trimestru al anului viitor şi vor dura aproxiamtiv cinci ani.

Statele din regiunea Golfului Persic investesc miliarde de dolari din banii obţinuţi din exporturi de petrol şi gaze pentru dezvoltarea infrastructurii, construind aeroporturi, porturi şi reţele feroviare.

Qatar, cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat, a atribuit în luna iunie contracte de 8,2 miliarde de dolari pentru construcţia primei faze a reţeleu de metrou din Doha, în cadrul pregătirilor pentru Cupa Mondială la fotbal din 2022.

Dubai a construit în 2009 prima reţea de metrou din rândul statelor arabe din regiune.

Populaţia Riadului va creşte la 8,5 milioane de persoane în următorii 10 ani, de la 6 milioane în prezent. Numărul autovehiculelor din capitală a depăşit în acest an 1,5 milioane.

Arabia Saudită derulează un program de investiţii de peste 500 miliarde de dolari pentru modernizarea infrastructurii şi crearea de locuri de muncă, în încercarea de a diversifica economia dependentă în mare măsură de extracţia de petrol şi gaze.

Te-ar mai putea interesa și
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: Au „angajat” un robot
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: ...
Retailerul Profi, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, cel mai mare angajator din România conform datelor din 2020, a investit într-un robot care va prelua sarcinile legate de......
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste ...
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Amazon şi Apple sunt în 2021 cele mai valoroase branduri din lume dar mărcile din China ocupă poziţii din ce în ce ...
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale ...