1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

BEI acordă 110 milioane de euro pentru gazoductul dintre Bulgaria şi Grecia

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a anunţat joi acordarea unui împrumut de 110 milioane de euro (121 milioane de dolari) pentru construcţia unui gazoduct de 182 de kilometri care va lega Bulgaria de Grecia, menit să reducă dependenţa Sofiei de Rusia şi să diversifice sursele de aprovizionare în sud-estul Europei, transmite Reuters.

10 oct, 2019 | Agerpres

În prezent, peste 95% din necesarul de gaze naturale al Bulgariei este asigurat de livrările grupului rus Gazprom. Gazele naturale ruseşti ajung în Bulgaria după ce trec prin Ucraina şi România.

Autorităţile de la Sofia vor ca lucrările de construcţie pentru această conductă, cu o capacitate anuală iniţială de trei miliarde de metri cubi, să avanseze rapid, pentru ca interconectorul să devină operaţional în a doua jumătate a anului 2020, ceea ce va permite Bulgariei să importe gaze naturale din Azerbaidjan, după legarea de conducta TAP în Grecia.

IKGB, operatorul proiectului de 240 milioane de euro, a semnat de asemenea acorduri cu Corinth Pipeworks, care face parte din firma Cenergy Holdings, pentru a furniza conductele, şi contractorul elen de gaze J&P AVAX.

ICGB este deţinut în proporţie de 50% de compania de stat BEH din Bulgaria, restul participaţiei fiind deţinut de grupul elen DEPA şi firma italiană Edison.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO