BEI acordă un împrumut de 7,5 milioane euro companiei româneşti GreenFiber International SA, prin Planul Juncker

Banca Europenă de Investiţii (BEI) acordă un împrumut în valoare de 7,5 milioane euro companiei româneşti GreenFiber International SA, prin intermediul Planului Juncker, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene (CE).
Economica.net - joi, 19 oct. 2017, 11:30
BEI acordă un împrumut de 7,5 milioane euro companiei româneşti GreenFiber International SA, prin Planul Juncker

Creditul va finanţa un proiect de reciclare şi economie circulară, care va crea 280 de locuri de muncă şi va procesa peste 50.000 de tone de deşeuri pe an.

‘O economie circulară înseamnă o mină de aur de oportunităţi, pentru economia noastră, pentru mediul nostru şi pentru cetăţenii noştri, deoarece acesta este un teren fertil pentru crearea de locuri de muncă. În privinţa Fondului european pentru investiţii strategice (EFSI), Planul de investiţii lucrează pentru viitorul României. În plus, salut aceste trei noi acorduri pentru IMM-uri în ţară, mă bucur să văd că acest program inovator al politicii de coeziune oferă rezultate la faţa locului’, a declarat comisarul pentru politica regională, Corina Creţu.

Planul de investiţii pentru Europa – Planul Juncker – este aşteptat să genereze investiţii de 240,9 miliarde de euro, suma reprezentând doar peste trei sferturi din obiectivul de 315 miliarde de euro al investiţiilor totale mobilizate, care au fost iniţial alocate.

În urma reuniunii de luna aceasta a Board-ului BEI, operaţiunile aprobate în cadrul Fondului european pentru investiţii strategice au o finanţare totală de 47,4 miliarde de euro şi se află în toate statele membre ale UE.

Aproximativ 461.000 de IMM-uri ar urma să beneficieze de pe urma îmbunătăţirii accesului la finanţare, ca rezultat al acordurilor sprijinite de Planul Juncker.

Comisia Europeană şi Banca Europenă de Investiţii estimează că până acum Fondului european pentru investiţii strategice a sprijinit 300.000 de locuri de muncă în UE. Până în 2020 cifra ar trebui să ajungă la 700.000.

În septembrie, compania GreenFiber International din Buzău, parte din Green Group, a anunţat că va investi suma de 35 de milioane de euro pentru amenajarea, în oraşul Urziceni, a unei fabrici de producere a fibrei sintetice din sută la sută PET reciclat.

Este a treia fabrică de acest fel a companiei după cele de la Buzău şi Iaşi.

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...