1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Belgienii de la Speedwell investesc 42 de milioane de euro într-un proiect de regenerare urbană la Cluj-Napoca

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell a început construcția Record Park, primul proiect mixt de regenerare urbană din Cluj-Napoca. Investiţia în proiect este de 42 de milioane de euro, iar finalizarea integrală este programată pentru al doilea trimestru din 2020.

26 noi, 2018 | | ECONOMICA.net

Belgienii de la Speedwell, care au coordonat construcția turnului de birouri Unirii View din București, investesc 42 de milioane de euro într-un proiect de regenerare urbană la Cluj-Napoca. Proiectul este dezvoltat pe un teren cu o suprafață de 17.300 de mp, aflat la 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al orașului şi unde au funcţionat fabricile Argos şi Jolidon şi baza sportivă Record. 

"Record Park este un proiect unic și va fi dezvoltat cu o atenție deosebită pentru fiecare detaliu. Spre exemplu, vom păstra vechile Grajduri Imperiale care vor fi restaurate pentru a le transforma într-un prototip pentru biroul viitorului, cu spații de birouri de tip co-working, un centru de inovație și spații de relaxare. Proiectul va include o clădire de birouri de ultimă generație, spații comerciale, o componentă rezidențială importantă precum și zone verzi și pietonale foarte ample. Cluj-Napoca se dovedește a avea un nivel ridicat de cerere pe toate segmentele pieței imobiliare, care sporește încrederea investitorilor, în special pentru proiectele complexe și temeinic planificate care deservesc funcțiile sofisticate ale ocupanților", a declarat Didier Balcaen, manager general al Speedwell. 

În ce se investesc 42 de milioane de euro

Record Park va avea o clădire de birouri cu şapte etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 12.000 de mp. 

De asemenea, C6, fostele Grajduri Imperiale ale Imperiului Austro – Ungar, și ulterior parte a unei fabrici de textile, vor fi restaurate într-un prototip pentru spațiile de birouri ale viitorului. Spațiul va fi unul versatil, combinând birouri de tip co-working, o componentă de tehnologie și inovație cu un centru de artă și spații de restaurante și relaxare.

Proiectul va avea şi două clădiri, fiecare cu șapte etaje, care vor însuma 236 de studiouri și apartamente cu două, trei și patru camere, cu suprafețe pornind de la 45 de mp și prețuri de la 76.000 de euro. Record Park va avea şi zone pietonale ample și o promenadă de-a lungul Canalului Morii care va putea fi traversat pe mai multe poduri pietonale care vor lega Record Park de The Office. În plus, un centru World Class cu o suprafaţă de 1.200 de mp va completa oferta de servicii din cadrul proiectului. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO