Belgienii de la WPD au cumpărat un depozit şi au luat un credit pentru investiţiile în spaţiile logistice din România

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice, WDP, a cumpărat un depozi la Clinceni şi a luat un credit pentru investiţiile din România, arată datele din raportul financiar al companiei. 
Andrada Ghira - mie, 17 feb. 2016, 11:14
Belgienii de la WPD au cumpărat un depozit şi au luat un credit pentru investiţiile în spaţiile logistice din România

WDP a cumpărat anul trecut o proprietate cu spaţii de depozitare şi de birouri, de 10.000 de mp la Clinceni, acolo unde chiriaşul este Quehenberger Logistics. Investiţia pentru achiziţia proprietăţii se ridică la cinci miloane de euro, se arată în raportul financiar pentru anul  2015.  

Anul trecut, compania a luat un credit nou, de 25 de milioane de euro pe o durată de şase ani, de la BNP Paribas Fortis, prin intermediul subsidiarei din România, WDP Development.

WDP are în derulare construcţia mai multor spaţii logistice şi industriale, cu livrarea programată pentru anul acesta.

Astfel, compania construieşte pentru Faurecia un spaţiu de 12.000 de mp, care va fi livrat în primul trimestru al acestui an. Investiţia pentru acest spaţiu se ridică la opt milioane de euro.

Tot în construcţie se află şi spaţiu de 8.000 de mp care se construieşte pentru Siemens. Investiţia se ridică la cinci miliaone de euro, iar clădirea va fi liuvrată în cel de-al doilea trimestru din acest an.

Pentru DPD, dezvoltatorul construieşte, tot la Sibiu, un depozit şi spaţii de birouri cu o suprafaţă de 4.500 de mp. DPD a semnat un contract pe 15 ani, iar unitatea va fi livrată în cel de-al doilea trimestru dina cest an, după o investiţie de circa trei milioane de euro.

Proiecte finalizate în 2015

Anul trecut, compania a semnat un acord cu Inter Cars pentru închirierea unui nou spaţiu în proiectul WDP de la Braşov, acolo unde chiriaşul îşi va dubla suprafaţa închiriată. Investiţia pentru noua suprafaţă de 5.000 de mp este de aproximativ două milioane de euro. Inter Cars a semnat un conract pe termen de zece ani pentru noul depozit şi a extins pentru aceeaşi perioadă şi contractul pentru primul depozit.

Pe terenul de la Ploieşti, acolo unde a fost construită o clădire logistică pentru Roquet, s-a început construcţia unei unităţi de 12.000 de mp pentru Deferal Mogul, care a semnat un contract de închiriere pe zece ani, iar investiţia se ridică la circa şapte milioane de euro.

Pentru depozitul de 16.000 de mp în proiectul de Brăila, dezvoltat pentru japonezi de la Yazaki, compania a investit circa nouă milioane de euro.

În România, WDP are cinci proiecte de spaţii logistice şi industriale, cu o suprafaţă brută de închiriere de aproape 40.000 de mp, dar şi terenuri pentru noi dezvoltări cu o suprafaţă totală de 966.000 mp. Valorea proprietăţilor din România este de 45,8 milioane de euro, cu un randament investiţional de 9,5%, ce mai mare dintre pieţele unde WDP mai este prezent: Belgia, Olanda şi Franţa. În total, WDP deţine un portofoliu de spaţii logistice şi industriale cu o valoare de două miliarde de euro, iar planurile de viitor prevăd exinderea portofoliului la valoarea de trei miliarde de euro.

WDP este cel mai mare operator de pe piaţa belgiană a proprietăţilor semi-industriale şi se concentrează pe construcţia de spaţii logistice, cu un portofoliu de proprietăţi care totalizează trei milioane de mp în Belgia,Olanda, Franţa şi România. WDP a vândut în 2012 subsidiara din Cehia, cu un portofoliu evaluat atunci la 25 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...