Beneficii ale aplicațiilor de mobil pentru companii

Aplicațiile pentru telefonul mobil sunt deja utilizate pe scară largă de ani buni. După o explozie inițială a aplicațiilor, când afaceri din aproape orice domeniu încercau noua tehnologie, a devenit clar că acest instrument se potrivește mai bine anumitor industrii.
Ion Dobreanu - vin, 13 ian. 2023, 11:00
Beneficii ale aplicațiilor de mobil pentru companii

Mediul de business a început să descopere treptat și neajunsuri ale aplicațiilor, cum ar fi numărul redus de utilizatori dacă aplicația nu este construită cu un scop foarte precis și costurile mari de întreținere. Pentru acele tipuri de aplicații care oferă rezultate bune, precum aplicații de pariuri în România, beneficiile depășesc adesea eventualele dezavantaje.

Iată cele mai importante beneficii ale aplicațiilor pentru smartphone:

Oferă mai multă valoare utilizatorilor

Dacă clienții tăi au nevoie să interacționeze online în mod frecvent cu firma ta, utilizarea unei aplicații este mai facilă decât accesarea site-ului tău. Aplicațiile sunt folositoare mai ales când utilizatorul are de realizat diferite tranzacții online într-un mod cât mai simplu, de aceea aplicațiile de e-commerce sunt foarte apreciate.

Contribuie la crearea unei imagini de brand puternice

Cu cât oferi mai multă valoare clienților tăi, cu atât ei dezvoltă mai mult interes pentru brandul tău. În plus, este imposibil să obții o experiență profundă de brand fără eforturi deliberate de branding. Aplicațiile pentru telefonul mobil s-au dovedit foarte utile în acest sens în ultimii ani, producând rezultate mai bune decât instrumentele tradiționale de marketing, precum bannerele în aer liber sau reclamele la televizor. Deoarece dispozitivele mobile sunt acum o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi, proprietarii de aplicații pot folosi acest canal în beneficiul promovării brandului lor.

Asigură accesibilitate crescută

Posibilitatea de a accesa informații rapid și ușor are o mare influență asupra gradului de satisfacție a clienților. De multe ori, viteza cu care utilizatorul găsește răspunsul la o întrebare poate face diferența între a căuta oferta concurenței și a deveni client care plătește un produs sau un serviciu. Aplicațiile sunt preferate în defavoarea site-urilor atunci când funcționează fără greș, pot fi personalizate și sunt ușor de navigat. Un mare avantaj este logarea în aplicație fără a mai introduce mereu adresa URL și datele de contact – cu o simplă apăsare pe pictograma care corespunde aplicației, te afli deja în contul tău.

Permit dezvoltarea unui canal de comunicare personalizat

Datele colectate la fiecare utilizare a aplicației pot fi utilizate pentru a îmbunătăți campaniile de marketing. O aplicație permite livrarea de conținut personalizat utilizatorilor, ceea ce este mai eficient decât comunicarea prin intermediul altor canale tradiționale de marketing. Notificările de tip push, de pildă, oferă un răspuns mult mai bun decât mailurile, iar butoanele de tip call-to-action sunt apăsate mult mai des într-o aplicație decât într-un mail sau pe un site.

Te ajută să oferi servicii mai bune clienților tăi

Studiile cele mai recente arată că utilizatorii preferă suportul asigurat pe telefonul mobil. Utilizatorii au ocazia de a găsi răspunsul la întrebările lor singuri și mult mai repede, agenții de servicii clienți primesc mai puține întrebări și presiunea asupra lor scade, iar utilizarea unei aplicații în sine scade numărul de incidente care necesită intervenția angajaților companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 milioane de tone raportate în 2022 la 20,571 milioane tone, în......
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a ...