Bentley anunță un nou record financiar și perspective pentru un 2022 foarte bun

Bentley Motors a anunțat rezultate financiare foarte bune pentru primele șase luni ale anului 2022, în ciuda incertitudinii economice globale continue.
Robert Stan - lun, 01 aug. 2022, 11:10
Bentley anunță un nou record financiar și perspective pentru un 2022 foarte bun

În timp ce perspectivele pentru a doua jumătate a anului rămân pline de provocări, marca britanică de lux a înregistrat profituri operaționale de 398 de milioane de euro, în creștere cu 124% față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele semestriale se compară favorabil cu cele 389 de milioane de euro obținute pe tot 2021, anul record anterior al companiei.

Cifra de afaceri a crescut de la 1,324 miliarde de euro în prima jumătate a anului 2021 la 1,707 miliarde de euro, în timp ce veniturile medii per mașină au crescut de la 186.000 euro la 213.000 euro, în mare parte datorită nivelurilor ridicate de personalizare. Nicio marcă de lux nu vinde acum mai multe mașini de peste 200.000 de euro sau 250.000 de euro decât Bentley.

Rentabilitatea vânzărilor a atins, de asemenea, un record de 23,3% în primele șase luni din 2022, în creștere față de 13,4% în anul precedent.

Cel mai bine vândut SUV de lux, Bentayga, a revendicat 40% din vânzările totale ale mărcii, Flying Spur reprezentând 27%, iar Continental GT Grand Tourer 33%.

Vânzările Bentley au crescut cu 33% în Europa și cu 44% în Regatul Unit până în prezent, ajutate de lansarea Continental GT Speed. America a rămas cea mai puternică piață a companiei, în timp ce China a fost afectată de blocajele extinse din cauza Covid-19. La nivel global, vânzări anuale au crescut cu 3%, la 7.398 de mașini, în creștere de la 7.199 în aceeași perioadă din 2021.

Cele mai recente date susțin strategia Beyond100 a Bentley, pe măsură ce marca britanică își reinventează întreaga gamă de produse pentru a îmbrățișa un viitor electrificat și pentru a fi neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2030. Aceasta include un program de investiții de 3 miliarde de euro pe zece ani în produse viitoare și în fabrica din Crewe, unde sunt construite toate modelele Bentley.

„În ciuda instabilității economice globale continue este încurajator să vedem că Bentley dă dovadă de consecvență financiară pe măsură ce reinventăm compania în conformitate cu strategia noastră Beyond100 și formăm o bază solidă pentru a rezista la șocuri externe suplimentare. În mod particular, creșterea semnificativă a cererii și a capitalizării programului nostru de personalizare Mulliner a condus la un randament record al vânzărilor, iar interesul global continuu pentru cea mai proaspătă linie de modele din sectorul de lux a dus la venituri record”, a declarat Adrian Hallmark, președinte și CEO al Bentley Motors.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...