Benzinarii de pe Coasta de Vest încep să închidă staţiile, din cauza crizei de aprovizionare

Proprietarii de benzinării din Los Angeles şi împrejurimi au început să închidă staţii din cauza unei crize severe de aprovizionare pe Coasta de Vest a Statelor Unite, care a împins preţurile din regiune la maxime record.
Economica.net - joi, 04 oct. 2012, 20:29
Benzinarii de pe Coasta de Vest încep să închidă staţiile, din cauza crizei de aprovizionare

O benzinărie Costco din Simi Valley, la 60 kilometri nord-vest de Los Angeles, a rămas fără benzină standard şi a început să vândă stocul de carburant premium la preţ de standard, a declarat vicepreşedintele companiei, Jeff Cole, citat de Bloomberg.

Costco, unul dintre cei mai mari retaileri din SUA, nu are de unde să-şi aprovizioneze benzinăriile din zonă, a spus el.

Criza de aprovizionare cu benzină de pe Coasta de Vest a împins diferenţa dintre preţul de referinţă măsurat la Los Angeles şi cotaţia de pe bursa de mărfuri de la New York la 1,15 dolari, cu 70 de cenţi peste cotaţia de săptămâna trecută, potrivit datelor Bloomberg.

La benzinăriile din California, preţul benzinei a crescut miercuri cu 8,3% la 4,315 dolari pe galon, cu 53,1 cenţi peste media naţională de 3,784 dolari pe galon.

Criza este cauzată de un cumul de evenimente, începând cu închiderea unui oleoduct Chevron în luna septembrie, urmată pe 1 octombrie de o cădere de tensiune în reţeaua de electricitate care a scos din funcţiune o rafinărie a Exxon Mobil.

Exxon anticipează că va reporni rafinăria săptămâna viitoare, iar oleoductul Chevron rămâne în verificări pe o perioadă nedeterminată din cauza unor defecţiuni.

Alte două rafinării, operate de compania Phillips 66, vor intra în revizie în cursul lunii octombrie, iar rafinăria Chevron de la Richmond, cea mai mare unitate din nordul Californiei, continuă să funcţioneze la capacitate redusă după un incendiu care a avut loc la începutul lunii august.

Un benzinar din zona North Hollywood se plânge că aprovizionarea îl costă 4,75 dolari pe galon, preţ care elimină orice speranţă la profit.

„Vineri începem să închidem pompe. Nu are sens să ţinem deschis”, a spus antreprenorul.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...