Berceanu, la RTV: Am fost cu Blaga la Băsescu. Vezi ce au discutat

Radu Berceanu a confirmat că a fost luni la Palatul Cotroceni, împreună cu Vasile Blaga. Berceanu a dezvăluit marţi seara, la emisiunea Ultima Oră, de la RTV, că preşedintele Traian Băsescu i-a chemat pentru a discuta despre şefia Senatului.
Economica.net - mie, 30 nov. 2011, 08:44

Radu Berceanu a precizat că întâlnirea de luni de la prânz cu Traian Băsescu a durat 20 de minute.

„Domnul preşedinte ne-a chemat pentru că era deja schimbat Geoană. Era deja luată decizia cu domnul Blaga şi am purtat o discuţie cum ar putea să meargă Senatul mai bine. Şi a spus: domne, sper că măcar acum o să fie Blaga preşedintele Senatului şi, dacă voi toţi o să fiţi alături de el, şi ca prezenţă şi ca activitate, o să meargă şi Senatul mai cursiv în aşa fel încât procesul legislativ să funcţioneze ceva mai bine şi mai repede”, a spus Berceanu, la Ultima Oră de la RTV.

Întrebat de ce Traian Băsescu i-a chemat pe amândoi, şi pe el şi pe Blaga, Berceanu a răspuns că, probabil, datorită faptului că, iniţial, amândoi au fost luaţi în calcul pentru a candida la şefia Senatului.

„Cred că pe mine m-a chemat şi pentru că am o experienţă mai îndelungată decât mulţi alţii în Parlament şi chiar la conducerea şedinţelor”, a completat senatorul PDL.

Berceanu a mai precizat că, la întrevederea cu Traian Băsescu, au discutat puţin şi despre PDL.

Indicaţii de la Boc prin telefon

Berceanu a vorbit şi despre cum Blaga a ajuns propunerea partidului pentru conducerea Senatului.

El a povestit că, în timpul şedinţei Senatului în care a fost dat jos Mircea Geoană, liderul senatorilor democrat-liberali, Cristian Rădulescu, a venit şi i-a spus că imediat ar putea urma alegerea unui nou preşedinte.

Rădulescu i-a spus lui Berceanu că PDL trebuie să aibă pregătit un candidat, iar „de la conducerea partidului”, a primit „ideea, indicaţia” ca acesta să fie Berceanu sau Blaga.

„Să alegeţi voi doi”, i-ar fi zis Rădulescu lui Berceanu.

„Eu am zis că e bine să fie Blaga”, a relatat Berceanu.

Întrebat de cine a fost sunat Rădulescu pentru a primi indicaţia, Berceanu a spus că bănuieşte că de la Emil Boc.

 

Întîlnirea preşedintelui cu Vasile Blaga şi Radu Berceanu a avut loc luni la prânz, în jurul orelor 12.00, înainte ca la Senat să fie ales noul preşedinte al Senatului.

Senatorii l-au ales  pe Vasile Blaga ca şef al Senatului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...