1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

BERD acordă Garanti Leasing România un împrumut de 10 milioane de euro pentru finanţarea IMM-urilor

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a aprobat acordarea unui împrumut pentru Garanti Leasing România, în valoare de 10 milioane de euro, în vederea creşterii accesului la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din ţară, a anunţat compania, într-un comunicat de presă, transmis marţi Agerpres.

13 sep, 2016 | Agerpres

Potrivit sursei citate, Garanti Leasing va folosi împrumutul pentru a acorda IMM-urilor noi finanţări în leasing a echipamentelor, maşinilor, vehiculelor de transport şi comerciale.

'Leasing-ul reprezintă o alternativă atractivă de finanţare care vine în sprijinul IMM-urilor, contribuind la îndeplinirea nevoilor de investiţii ale acestora. Ne-am angajat să sprijinim dezvoltarea pieţei de leasing din România şi suntem încântaţi să iniţiem un parteneriat cu Garanti Leasing pentru a atinge acest scop', afirmă Matteo Patrone, director regional BERD pentru România şi Bulgaria.

La rândul său, Okan Yurtsever, director general al Garanti Leasing, susţine că 'IMM-urile reprezintă unul dintre cele mai importante motoare ale economiei româneşti, iar companiile din acest segment trebuie încurajate, pentru a-şi atinge potenţialul maxim şi pentru a avea succes'.

Parte a grupului financiar-bancar Garanti România, deţinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, Garanti Leasing se concentrează pe finanţarea IMM-urilor şi deţine o cotă de 4,6% din piaţa românească de leasing.

Cu peste 18 ani de experienţă pe piaţa românească de leasing, Garanti Leasing completează gama de produse şi servicii oferite de Garanti Group, prin produse de leasing auto, leasing pentru echipamente, leasing imobiliar şi sale & leaseback.

Până în prezent, compania a finanţat prin leasing financiar peste 800 milioane de euro şi a semnat circa 43.000 contracte de leasing.

BERD, cel mai mare investitor instituţional din România, a acordat, până în prezent, peste 7 miliarde de euro pentru proiecte derulate pe plan local şi a mobilizat mai mult de 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO