BERD acordă un împrumut de 15 milioane euro operatorului TV prin cablu Digital Cable Systems

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda operatorului de televiziune prin cablu Digital Cable Systems (DCS) un împrumut de 15 milioane de euro, pentru extinderea serviciilor, inclusiv a celor de televiziune digitală şi de Internet în bandă largă (broadband).
Economica.net - mar, 03 apr. 2012, 19:10
BERD acordă un împrumut de 15 milioane euro operatorului TV prin cablu Digital Cable Systems

Finanţarea face parte din strategia BERD de sprijinire a dezvoltării televiziunii prin cablu, a serviciilor de Internet în bandă largă şi a sectorului de tehnologie a informaţiei şi comunicării în România, se arată într-un comunicat al BERD.

Împrumutul de la BERD va susţine strategia de dezvoltare a DCS pentru extinderea serviciilor de televiziune prin cablu, inclusiv a televiziunii digitale, şi a Internetului broadband în regiunile cu penetrare scăzută. Proiectul va permite totodată companiei să continue modernizarea reţelei, inclusiv a trecerii de la reţele în sistem analogic la cele digitale.

România se află pe una dintre poziţiile de frunte la nivel mondial în privinţa accesului la Internet de mare viteză în marile oraşe. Penetrarea Internetului broadband este încă redusă însă în zonele rurale.
Piaţa serviciilor de televiziune plătite este extrem de fragmentată, în ţară existând aproximativ 480 de operatori.

DCS desfăşoară în prezent operaţiuni în peste 2.000 de localităţi, acoperind 23 din 41 de judeţe. Compania a fost înfiinţată în 2005 şi este controlată de fondul privat PineBridge New Europe Partners, la care este parteneră şi BERD.

Înfiinţat în 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS furnizează servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, soluţii de transmisiuni date şi acces Internet, precum şi telefonie fixă, atât pe segmentul business, cât şi pe cel al clienţilor rezidenţiali, pe piaţa din România.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA, adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, şi Dial Telecom, dedicată segmentului business. Dial Telecom a fost înfiinţată în 2001, ca subsidiară a Dial Telecom Cehia, fiind preluată, în 2007, de grupul Digital Cable Systems.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...