1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

BERD analizează un împrumut de 46 milioane euro pentru parcul eolian Crucea din Dobrogea

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de 46,6 milioane de euro pentru darea în folosinţă şi funcţionarea parcului eolian Crucea din Dobrogea, proiect al Generacion Eolica Dacia.

16 oct, 2012 | Mediafax

Conducerea BERD va discuta aprobarea finanţării la jumătatea lunii decembrie, potrivit unui comunicat al instituţiei financiare.

Valoarea totală a proiectului, cu o capacitate iniţială de 40 de megawaţi, care urmează să fie finalizat în ultimul trimestru al anului viitor, este de 69,8 milioane de euro. Ulterior, proiectul va ajunge la o capacitate de 100 de megawaţi.

Proiectul va susţine România în creşterea capacităţii de energie regenerabilă, pentru respectarea cotelor de energie verde stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit acestor cote, România trebuie să majoreze ponderea energiei regenerabile în totalul producţiei de electricitate de la 3% în prezent la 20%, până în 2020.

Generacion Eolica Dacia este o companie înregistrată în România, deţinută integral de Generacion Eolica Internacional, subsidiară a companiei spaniole Grupo Empresarial Enhol, care a înfiinţat 22 de parcuri eoliene cu o capacitate de peste 532 megawaţi în Spania, Bulgaria, Polonia, India şi Chile, în perioada 1998-2011.

Grupul are în portofoliu parcuri energetice cu o capacitate cumulată de 1.220 de megawaţi, din care 520 de megawaţi în ţări est-europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO