BERD ar dori preluarea unui pachet de 5% la Hidroelectrica, înainte de listare

Guvernul României a primit din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare o o oefrtă prin care își anunță intenția de a prelua 5% din acțiunile Hidroelectrica, a declarat ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu.
Economica.net - lun, 17 feb. 2020, 07:45
BERD ar dori preluarea unui pachet de 5% la Hidroelectrica, înainte de listare

“Susținem listarea Hidroelectrica la bursă, avem o scrisoare de intenție din partea BERD, care dorește să fie parte la acest proces, să participe la o prelistare, de 5%, care să crească valoarea companiei. Hidroelectrica este o bijuterie, este producător de energie verde, alăturarea BERD la acest proces va fi un câștig”, a declarant Virgil Popescu, la Zf Power Summit.

Întrebat ce va face Hidroelectrica cu banii din listarea a 20% din acțiuni pe bursă, ministrul a spus: investiții. “Listarea a 20% poate să însemne un milard sau peste un miliard, Hidroelectrica poate să aibă un plan ambițios de investiții”, a spus ministrul, care a dat exemplul investițiilor în alte tehnologii verzi, eolian sau solar.

Hidroelectrica a lansat miercurea trecută procedura de achiziţie a consultantului pentru listarea la bursă, valoarea estimată a contractului fiind de 700.000 de euro, fără TVA, potrivit unui comunicat al companiei.

„Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte procesul de listare. Ne pregătim intens pentru acest proiect, pe care îl dorim şi credem că va fi unul de succes. Am parcurs etape importante, în primul rând prin stabilirea unei direcţii clare de urmat în chestiunea investiţiilor istorice, fapt ce ne-a permis obţinerea unei opinii fără rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel, încă de anul trecut, calea către listare”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

El a precizat că se intenţionează folosirea capitalului atras prin listare pentru dezvoltarea şi consolidarea companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Volumul cheltuielilor IT la nivel global va creşte cu 2,4%, în 2023 – studiu Gartner
Volumul cheltuielilor IT la nivel global va creşte cu 2,4%, în 2023 – studiu Gartner
Cheltuielile efectuate la nivel mondial pentru produsele şi serviciile IT sunt estimate la 4,5 trilioane dolari în 2023, în creştere cu 2,4% faţă de 2022, chiar dacă inflaţia continuă să......
Industria europeană caută încă răspunsul la subvenţiile americane – AFP
Industria europeană caută încă răspunsul la subvenţiile americane – AFP
Comisia Europeană urmează să îşi prezinte miercuri propunerile destinate să răspundă la subvenţiile anunţate de ...
Rusia vrea să ducă la „un nou nivel” relaţiile cu China
Rusia vrea să ducă la „un nou nivel” relaţiile cu China
Rusia a anunţat luni că vrea să ducă relaţiile cu China la "un nou nivel" şi că aşteaptă cu nerăbdare convorbirile ...
Copiii sunt din ce în ce mai pasionați de programare și lumea digitală: 540 de animații dezvoltate în Scratch înscrise în Competiția Națională Orange SuperCoders
Copiii sunt din ce în ce mai pasionați de programare și lumea digitală: 540 de animații dezvoltate în Scratch înscrise ...
Orange România susține incluziunea digitală, prin proiectele educaționale și pentru susținerea comunității, precum ...