1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Companii

BERD evaluează Bursa din Bucureşti la peste 241 de milioane de lei

Societatea comercială Bursa de Valori Bucureşti S.A. (BVB), care administrează piaţa organizată cu acelaşi nume, valorează aproape 241,3 milioane de lei (puţin peste 54 mil. euro), potrivit preţului la care BERD a cumpărat acţiunile BVB.

20 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

La aproape 20 de ani de la înfiinţarea Bursei şi la aproape 10 ani de la transformarea acesteia în societate pe acţiuni, Banca europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare investeşte în SC. Bursa de Valori Bucureşti S.A. (BVB), care operează piaţa organizată omonimă.

BERD a cumpărat 4,99% din acţiunile BVB şi nu a trebuit să raporteze deţinerea şi în sistemul Bursei, unde este listată însăşi compania BVB S.A. Totuşi, singurele tranzacţii care corespund achiziţiei BERD sunt cele cinci de vineri, 14 noiembrie, de pe piaţa „deal“, unde preţulşi volumele pot fi negociate anterior introducerii ordinelor în sistem. Au fost transferate 382.942 de acţiuni BVB, reprezentând 4,9% din totalul titlurilor bursei, la un preţ mediu de 31,44 lei / acţiune.

BVB S.A. valorează aproape 241,3 milioane de lei (nici 55 de milioane de euro) la preţulmediu dat de BERD pe 4,9% din acţiunile BVB

BERD este unul dintre cei mari investitori străini în România, cu investiţii de aproap şapte miliarde de euro în ultimii 20 de ani, dar abia acum a găsit oportună implicarea în BVB.  De la BERD este aşteptată împlicarea în creşterea vitezei de reformare a pieţei, şi de aplicare a programului  eliminării celor „Opt Bariere” care stau în faţa dezvolării unei pieţe moderne de capital în România.

De vineri încoace, acţiunile BVB au crescut cu 2,97%, ceea ce mai lasă pieţei loc de creştere de aproape 1,2%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO