BERD împrumută BCR cu 80 de milioane de euro pentru creditarea IMM-urilor

BERD îşi intensifică sprijinul acordat României pentru a depăşi impactul crizei financiare, printr-un împrumut de 80 milioane euro acordat Băncii Comerciale Romane (BCR), pentru sub-creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, a anunţat, luni, BCR.
Economica.net - lun, 17 iun. 2013, 10:07
BERD împrumută BCR cu 80 de milioane de euro pentru creditarea IMM-urilor

„Împrumutul, care va fi acordat în două tranşe egale, va sprijini afacerile locale, care sunt încă afectate de criza financiară globală. Deoarece România dă semne de redresare economică, este foarte important să se îmbunătăţească accesul companiilor la finanţare”, se spune în comunicat.

BCR va acorda finanţare întreprinderilor mici şi mijlocii sub forma de credite de investiţii, facilităţi de creditare, credite pentru capital de lucru, finanţare pentru leasing, factoring şi alte instrumente de finanţare, cu accent special pe agricultura şi agri-business. Creditele acordate companiilor vor fi disponibile atât în euro cât şi în lei.

BCR, împreună cu parteneri internaţionali, susţine întreprinderile mici şi mijlocii să dezvolte proiecte viabile prin programe de finanţare competitive. Începând cu anul 2000, BCR a finanţat peste 10 000 de astfel de proiecte (din fonduri proprii sau din fonduri împrumutate de la instituţiile financiare internaţionale), pentru care valoarea totală cofinanţată a fost de peste 1 miliard euro.

‘Am lucrat îndeaproape cu BCR de mulţi ani şi suntem încântaţi să intensificăm cooperarea prin acest nou proiect. Acest lucru demonstrează angajamentul continuu al BERD şi BCR de a sprijini economia locală şi, în special, segmentul IMM-urilor. Acest nou proiect va sprijini în continuare dezvoltarea sectorului IMM-urilor din România, care este vitală pentru redresarea economică a ţării’, a declarat director pentru Europa Centrala si de Sud-Est al BERD, Jean-Marc Peterschmitt.

La rândul său, Tomas Spurny, CEO al BCR a declarat că sprijinirea IMM-urilor din România şi dezvoltarea acestora constituie un pilon de baza al strategie BCR.

Împrumutul de 80 milioane euro face parte din Planul Comun de Acţiune al Instituţiilor Financiare Internaţionale pentru creşterea economică în Europa Centrala şi de Sud-Est, lansat în noiembrie 2012. Acest plan este un răspuns direct la impactul continuu al problemelor din zona euro asupra economiilor din Europa emergentă şi include angajamente în valoare totală de peste 30 miliarde euro pe o perioadă de doi ani.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei.

Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...