BERD o numește pe Madeline-Dalila Alexander în funcția de administrator – membru în Consiliul de Administrație al Agricover Holding

Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA anunță că Madeline-Dalila Alexander (foto) a fost numită în funcția de administrator provizoriu – Membru în Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA.
Ion Dobreanu - joi, 26 mai 2022, 19:24
BERD o numește pe Madeline-Dalila Alexander în funcția de administrator - membru în Consiliul de Administrație al Agricover Holding

Ea va reprezenta Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și va continua să își exercite și funcția de președinte al Comisiei de Audit și Risc al Agricover Holding SA.

„Sunt foarte bucuros de numirea doamnei Alexander ca membră în Consiliul de Adminstrație al Agricover Holding SA la nominalizarea BERD. Bogata dumneaei experiență în domeniile auditului, raportărilor financiare și administrarea riscului, ne poziționează foarte solid pe drumul către îndeplinirea ambiției noastre de a deveni una dintre cele mai performante, respectate și de încredere companii din regiune. Istoricul dumneaei de performanțe și reputația câștigată atât în România, cât și în Statele Unite vor fi un model inspirațional pentru oamenii noștri și pentru modul nostru de lucru. În același timp, aș dori să îi mulțumesc domnului Martin Elling, reprezentantul BERD de până acum, pentru dedicarea și contribuțiile sale, din ultimii cinci ani, în stabilirea viziunii noastre pe termen lung”, a declarat Jabbar Kanani, președintele Consiliului de Administrație al Agricover Holding.

„Noi la BERD, sprijinim cu căldură numirea doamnei Madeline-Dalila Alexander ca Administrator – Membră în Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA, din partea BERD. Domnia sa dispune de credențiale deosebite pentru acest rol, cu o experiență de mai bine de trei decenii în auditarea companiilor internaționale din domeniul public și privat, precum și numeroase acreditări expert atât în Statele Unite, cât și în România. Doamna Alexander a lucrat la nivel de Partener timp de 15 ani la Deloitte România. Având cetățenie română și fiind totodată prima femeie numită în Consiliul de Administrație, dumneaei cunoaște deja bine Agricover Holding SA, ocupând poziția de Președinte al Comisiei de Audit și Risc din anul 2020. Avem așteptări mari de la contribuțiile dânsei la creșterea companiei”, a declarat Mark Davis, rirector regional BERD pentru România și Bulgaria,

„Sunt onorată să fac parte din Consiliul de Adminstrație al Agricover Holding SA, având funcția de Președintă a Comisiei de Audit și Risc al Grupului Agricover de mai bine de un an. În decursul mandatului meu am avut ocazia să lucrez de aproape cu conducerea Grupului pe multe proiecte axate pe rafinarea exhaustivă a proceselor de administrare a riscului. Îmbunătățirea și transparentizarea guvernanței corporative sunt procese continue în viata unei companii și depind foarte mult de “tonul dat de sus”. Luând în considerare angajamentul Agricover Holding pe aceste subiecte, decizia mea de acceptare a fost ușor de luat”, a spus Madeline-Dalia Alexander.

Numirea doamnei Alexander urmează să fie ratificată de către acționari, în următoarea Adunare Generală a Acționarilor convocată pentru data de 20 iunie 2022.

Madeline-Dalila Aalexander are o experiență de peste 30 de ani ca auditor, din care 20 de ani de activitate la nivelul de partener în firme de audit din Big 4 Accounting Firms. Ea este acreditată ca expert GAAP și IFRS în Statele Unite precum și expert GAAP, conformitate și implementare SOX în România. Este membră a Camerei Române a Auditorilor Financiari(CAFR), ASPAAS, CECCAR precum și Contabil Public Certificat (CPA) în Statele Unite ale Americii.

Alexander are cetățenie română și pe lângă expertiza ei profesională de nivel mondial, va fi de asemenea, prima femeie numită în Consiliul de Adminstrație al Agricover Holding SA.

Despre Agricover

Agricover este liderul pieței de agribusiness din România, un generator de soluții inovatoare care transformă agricultura și viața fermierilor pe termen lung, creând progres și prosperitate la scară socială.

Încă de la înființare, Grupul Agricover și-a propus să deservească fermierii români și să le ofere soluții inovatoare, adaptate nevoilor lor reale, astfel încât aceștia să își poată consolida în mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel internațional, la soluții de finanțare adaptate specificului sectorului agricol și la servicii de agricultură digitală.

Agricover Holding S.A. reunește Agricover SA – societate care va fi redenumită Agricover Distribution SA, specializată în distribuția de tehnologii agricole, Agricover Credit IFN SA – instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor și Agricover Technology SRL prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovații în agricultura digitală mondială.

La sfârșitul anului 2021, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding S.A. își desfășurau activitatea 470 de angajați. Grupul deservește un portofoliu de peste 9.200 de clienți fermieri activi, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.

Agricover Holding S.A. este deținută de Jabbar Kanani, cu o participație de 87,269% din capitalul social subscris și vărsat, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care deține 12,727% din acțiunile Agricover Holding iar restul de 0,004% fiind deținut de acționari tip listă. Adama Agriculture B.V., membră a Grupului Syngenta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse pentru protecția plantelor și semințe certificate, deține 10% din acțiunile Agricover S.A.

Despre Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este o bancă multilaterală dedicată dezvoltării economiilor de piață și promovării inițiativei antreprenoriale private în peste 30 de țări din Maroc până în Mongolia și din Estonia până în Egipt. BERD este deținută de 69 de țări și două organizații interguvernamentale, Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții.

Te-ar mai putea interesa și
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze pe piață conform propriilor planuri. Nu a făcut-o încă, iar acest lucru......
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...