BERD și-a deschis al doilea birou în România, la Cluj-Napoca

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat joi că şi-a extins prezenţa în România prin deschiderea unui nou birou la Cluj-Napoca, devenind prima instituţie financiară internaţională care îşi deschide un birou regional în acest oraş, informează un comunicat de presă, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 26 mai 2022, 20:18
BERD și-a deschis al doilea birou în România, la Cluj-Napoca

Amplasat în centrul Transilvaniei, Cluj-Napoca este o poartă de intrare spre trei regiuni strategice din România: nord-vest, centru şi vest. Oraşul are o capacitate demonstrată de a promova sectoare de business high-tech şi este renumit pentru industria IT şi excelentul sector academic.

Biroul BERD de la Cluj-Napoca va sprijini în principal IMM-urile din regiune cu consiliere, training şi acces la finanţare. Prin intermediul programului Advice for Small Businesses (ASB), finanţat în România de Uniunea Europeană şi BERD, instituţia financiară a oferit deja sprijin pentru mai mult de 900 de IMM-uri româneşti, inclusiv lideri regionali de business precum Arobs, Ciserom şi Unilact.

„Deschiderea noului nostru birou de la Cluj-Napoca confirmă angajamentul nostru faţă de România. Am sprijinit sute de companii din România prin investiţii directe şi indirecte, precum şi prin proiecte de consiliere, şi acum vrem să ne creştem sprjinul pentru afacerile din Transilvania”, a declarat Charlotte Ruhe, Managing Director la BERD pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterii productivităţii şi consolidării sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape 9,7 miliarde de euro în economia românească prin intermediul a 488 de proiecte.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
O nouă creştere, noi recorduri pentru ROBOR – 5.07.2022
ROBOR creşte şi marţi, 5 iulie 2022, şi atinge noi recorduri....
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători, despre căldura din trenuri: Instalațiile de climatizare nu mai pot funcționa optim la peste 35°C
CFR Călători a anunțat marți că instalațiile de climatizare din trenuri nu mai pot atinge valorile de regim optim de ...
Samsung Electronics majorează investiţiile în Mexic
Samsung Electronics majorează investiţiile în Mexic
Samsung Electronics va investi 500 de milioane de dolari în Mexic, pentru a majora producţia de electrocasnice, a anunţat ...
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor pentru investitori pentru a nu risca infracțiuni de evaziune fiscală
ANAF controlează veniturile obținute de români din criptomonede și NFT-uri: care sunt recomandările specialiștilor ...
Inspectorii ANAF au intensificat controalele asupra veniturilor obținute de români din minarea sau tranzacționarea de ...