1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Berlusconi, acuzat de adversarii săi că încearcă să cumpere voturile alegătorilor

Silvio Berlusconi încearcă să cumpere voturi în alegerile de duminică, trimiţându-le cetăţenilor scrisori prin care le promite anularea taxei pe proprietate, susţin adversarii acestuia, relatează BBC News Online.

21 feb, 2013 | Mediafax

Strategia a fost criticată de contracandidaţii fostului premier. "Dacă m-aş fi întâlnit cu Berlusconi după ce a trimis scrisoarea, i-aş fi spus că este un trişor", a declarat liderul de centru-stânga, Pier Luigi Bersani, care a catalogat acest demers drept "înşelătorie".

Fostul procuror anti-mafie Antonio Ingroia, care conduce mişcarea politică Revoluţia Civică, a declarat pe site-ul personal că " prin faptul că scrisoarea le promite italienilor bani în schimbul voturilor, Berlusconi a comis o infracţiune, poate chiar două". El a cerut ca Il Cavaliere să fie anchetat.

Scrisoarea a venit într-un plic cu aspect oficial, cu inscripţia "Notificare importantă: rambursarea IMU pentru 2012". În scrisoare este precizat că "rambursarea se va face fie prin transfer bancar, sau personal, la ghişeul oficiilor poştale". Scrisoarea a fost trimisă către adresele a milioane de gospodării din Sicilia, Veneto, Campania şi Lombardia, regiuni cheie, care ar putea deciside rezultatul algerilor de duminică şi luni. Taxa IMU echivalează cu 0,4% din valoarea proprietăţii principale a unei persoane, şi are o valoare comparabilă cu taxe similare percepute în ţări europene.

Taxa apare ca cea mai nepopulară măsură adoptată de guvernul lui Mario Monti, în încercarea de a restabili încrederea pieţelor în sistemul financiar italian, afectat de povara datoriilor externe.

"Casa este sfântă. Nu ar trebui taxată", a declarat Berlusconi, în timp ce Monti, care conduce o coaliţie ce participă în alegeri a răspuns: "Când am spus că Berlusconi va încerca să cumpere voturile poporului italian cu banii statului, nu credeam că o va face ad litteram".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO