1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Berlusconi: Angelino Alfano este candidatul coaliţiei la funcţia de premier

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat marţi că Angelino Alfano, secretarul formaţiunii sale, Partidul Libertăţii (PdL), va fi viitorul premier dacă centrul-dreapta va câştiga alegerile din februarie, relatează Ansa, în pagina electronică.

15 ian, 2013 | Mediafax

Berlusconi, care conduce campania taberei de centru-dreapta, afirmase anterior că decizia cu privire la cine va conduce Guvernul va fi luată de coaliţie după alegeri, în cazul în care aceasta va câştiga.

În această lună, PdL a ajuns la un acord pentru refacerea alianţei cu Liga Nordului, în care se precizează că Berlusconi nu va deveni premier în caz de victorie. El a declarat că i-ar plăcea să fie ministru al Economiei.

"Candidatul nostru la funcţia de premier, dacă vom câştiga, lucru de care sunt sigur, este Alfano şi Liga este de acord", a declarat Berlusconi pentru postul de televiziune La7.

Maroni, care a câştigat susţinerea PdL pentru a deveni guvernator al Lombardiei graţie acestui pact electoral, declarase anterior că el îl preferă pe fostul ministru al Economiei Giulio Tremonti lui Alfano.

Tremonti a părăsit recent PdL pentru a forma propriul partid, care are relaţii strânse cu Liga Nordului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO