Berlusconi, cea mai slab cotată personalitate din ultimii 30 de ani în Italia

 Un sondaj de opinie dat publicităţii luni arată că "nimeni nu a fost mai slab cotat decât Il Cavaliere în istoria recentă a Italiei", în timp ce Silvio Berlusconi încă mai lasă să planeze incertitudinea în ceea ce priveşte revenirea sa în politică, relatează AFP.
Economica.net - lun, 16 iul. 2012, 13:45
Berlusconi, cea mai slab cotată personalitate din ultimii 30 de ani în Italia

Evocând o serie de evenimente, precum criza economică, terorismul sau decizia lui Silvio Berlusconi de a se lansa în politică în 1994, autorii sondajului efectuat între 5 şi 8 iunie pe un eşantion de 1.300 de persoane de către institutul Demos, i-au întrebat pe italieni care sunt (evenimentele) care au marcat în mod pozitiv sau negativ istoria ţării în ultimii 30 de ani.

Astfel, 55 % dintre cei intervievaţi, consideră că sfârşitul Guvernului Berlusconi, în noiembrie 2011, a schimbat în mod pozitiv Italia, în timp ce 64 % dintre aceştia consideră în continuare că intrarea lui în politică a avut o influenţă negativă.

În aceeaşi manieră, întrebaţi despre personalităţile care au schimbat în mod pozitiv sau negativ Italia în ultimii 30 de ani, 13 % dintre italieni consideră că Il Cavaliere a schimbat-o în mod pozitiv, doar cu un procent mai mulţi decât cei cred acest lucru despre preşedintele Italiei Giorgio Napolitano (12%).

În schimb 54 % consideră că a schimbat-o în mod negativ, foarte, foarte departe de actualul şef al Guvernului, Mario Monti, cu numai 9 % dintre păreri negative, ocupând a doua poziţie în acest clasament.

În ultima săptămână mai multe voci au anunţat revenirea în politică a lui Berlusconi, în calitate de candidat la alegerile legislative din 2013, dar acesta nu a confirmat oficial acest lucru.

„Tot ce pot spune este că nu voi renunţa la partidul Poporul Libertăţii. De altfel vom reveni la numele anterior al acestuia, Forza Italia”, a declarat Berlusconi într-un interviu acordat cotidianului german Bild luni, fără a-şi dezvălui în mod oficial intenţiile reale.

Decizia lui Silvio Berlusconi de a reveni pe scena politică a provocat deja oarecare nemulţumire, în special în propria lui tabără. Pe de o parte, generaţia tânără, al cărei fost favorit desemnat şi secretar general al PDL, Angelo Alfano, vedea în plecarea acestuia posibilitatea reînnoirii imaginii unui partid degradat, între altele, de scandalurile sexuale ale lui Berlusconi.

Pe de altă parte, această revenire la numele „Forza Italia” care simbolizează un partid «proprietate» al lui Silvio Berlusconi, îi irită pe unii lideri ai PDL, printre care şi fostul primar al Romei, Gianni Alemanno, provenind din Alianţa Naţională (AN, de dreapta), mişcarea care a fuzionat în 2009 cu Forza Italia formând PDL, şi care revendică acum o anumită autonomie politică.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...