Berlusconi, „mândru” de cum a acționat în timpul crizei, vrea să revină în Guvern

Silvio Berlusconi s-a declarat "mândru", duminică, de modul în care a acționat pe parcursu crizei economice și a afirmat că vrea "să reia drumul Guvernului", într-o scrisoare trimisă unui partid de dreapta la o zi de la demisia lui din funcția de președinte al Consiliului italian.
Economica.net - Dum, 13 nov. 2011, 13:09

„Sunt mândru de ceea ce am reușit să facem în decursul a trei ani și jumătate, marcați de o criză internațională fără precedent în istorie”, afirmă el într-o scrisoare adresată secretarului național al Dreptei, un mic partid care în prezent s-a reunit în congres la Torino (nord).

„Împărtășesc convingerile voastre și sper că vom relua împreună drumul Guvernului”, adaugă el, în prima sa reacție publică după ce a părăsit puterea în strigătele de bucurie ale mulțimii, sâmbătă, la Roma.

Il Cavaliere susține că a pierdut majoritatea absolută în Parlament, marți, deoarece „până la urmă a prevalat logica micilor șantaje și a dezertărilor care sunt cel mai vechi viciu al politicii italiene”.

Berlusconi îl critică pe președintele Camerei Deputaților Gianfranco Fini, fostul său aliat trecut în opoziție în urmă cu un an, a cărui „frondă” a fost „păcatul original” care a subminat parcursul legislaturii, apreciază el.

Încă o dată, Berlusconi își apără bilanțul, afirmând că Italia „face deja enorm de mult în termeni de măsuri de austeritate economică și că a acceptat cu mare simț de răspundere sacrificiile impuse de planurile de austeritate adoptate în iulie și august”.

„O țară care, adăugând la datoria publică economiile private, se situează în termeni de soliditate pe locul al doilea în Europa, imediat după Germania” și are o rată a șomajului „inferioară cu două puncte procentuale mediei europene”.

Având o datorie enormă (1.900 de miliarde de euro, respectiv 120 la sută din PIB), Italia a fost plasată sub supravegherea Fondului Monetar Internațional, a Uniunii Europene și Băncii Centrale Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...