Berlusconi respinge posibilitatea demisiei guvernului italian

Într-o intervenţie telefonică în cadrul unui congres al susţinătorilor formaţiunii sale politice PDL, Berlusconi a dat asigurări că guvernul său 'va continua să deţină majoritatea în parlament'. El a repetat că 'Italia a fost cea care a cerut intervenţia Fondului Monetar Internaţional', chemat să 'parafeze' aplicarea angajamentelor bugetare şi reformelor economice asumate de executiv.
Economica.net - sâm, 05 nov. 2011, 21:38

Şeful guvernului italian, Silvio Berlusconi, a dezminţit categoric sâmbătă seară orice aluzie privind demisia sa, tratând cu ironie guvernele postbelice din Italia cu o durată de exercitare a mandatului de ’11 luni în medie’, notează AFP, citată de Agerpres.

‘Sunt dezolat că îi decepţionez pe nostalgicii Primei Republici, când guvernele durau în medie 11 luni’, a menţionat într-un comunicat premierul italian.

În opinia lui Berlusconi, ‘palatele romane freamătă de zvonuri şi bârfe în legătură cu un subiect: demisia acestui guvern’. Dar Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani, a subliniat că nu se gândeşte nici măcar o clipă la acest lucru ‘din simţ al responsabilităţii faţă de alegători şi ţară’.

Acest simţ al responsabilităţii ‘ne impune (mie şi) guvernului să continuăm lupta pe care o ducem într-un moment dificil al crizei’, a adăugat el.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul unui congres al susţinătorilor formaţiunii sale politice PDL, Berlusconi a dat asigurări că guvernul său ‘va continua să deţină majoritatea în parlament’. ‘Muncesc în mod activ pentru ţară şi voi continua să fac acest lucru’, a adăugat el.

El a repetat că ‘Italia a fost cea care a cerut intervenţia Fondului Monetar Internaţional’, chemat să ‘parafeze’ aplicarea angajamentelor bugetare şi reformelor economice asumate de executiv. ‘În niciun caz nu este vorba de o intrare sub tutelă’, a subliniat el.

Italienii numesc Prima Republică perioada dintre 1946 şi 1992 în cursul căreia democraţia creştină şi partidul socialist au fost partidele predominante pe scena politică a ţării, împărţindu-şi puterea, înainte de a se prăbuşi ca urmare a scandalurilor politico-financiare dezvăluite de justiţie în cadrul operaţiunii ‘Mani pulite’ (mâini curate)

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în România 
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ...
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi ...
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
 Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în ...