Bernanke: Economia SUA este „departe de a se fi refăcut complet”

Economia americană este 'departe de a se fi refăcut complet' după criza financiară, a afirmat preşedintele băncii centrale a Statelor Unite (Fed), Ben Bernanke, într-un discurs ţinut lui, citat de AFP.
Economica.net - mar, 10 apr. 2012, 05:37
Bernanke: Economia SUA este

‘Aproximativ trei ani şi jumătate au trecut de la zilele cele mai sumbre ale crizei financiare, dar economia noastră este departe de a se fi refăcut complet în urma efectelor acesteia’, a subliniat Bernanke într-un discurs al cărui text a fost transmis presei.

‘Costurile umane şi economice ale crizei subliniază importanţa pe care o are să luăm toate măsurile necesare pentru a evita o reeditare a evenimentelor din aceşti ultimi ani’, a adăugat el în cursul unei conferinţe organizate de Fed la Atlanta, scrie Agerpres.

În acest discurs cu privire la rolul Fed în supravegherea sistemului financiar, Bernanke nu a făcut niciun comentariu legat de politica monetară.

‘În deceniile care au precedat criza financiară, politica de stabilitate financiară a avut tendinţa de a fi umbrită de politica monetară care ajunsese să fie considerată ca fiind principala funcţie a băncilor centrale’, a remarcat el.

‘Cu toate acestea, urmare a crizei, politica de stabilitate financiară a dobândit o importanţă mult mai mare şi, în momentul de faţă, este considerată pe picior de egalitate cu politica monetară’, a adăugat el.

Autorităţile americane de reglementare financiară au aprobat la 3 aprilie criteriile pentru a stabili care instituţii financiare nebancare urmează să fie supuse supravegherii Fed, ţinând cont de importanţa lor. Bernanke a dat asigurări că Fed este bine pregătită pentru a-şi asuma un asemenea rol.

‘În ultimii ani, am intensificat vizibil eforturile noastre de supraveghere. Ne-am dezvoltat un cadru şi o infrastructură pentru a urmări îndeaproape riscul sistemic. Ţelul nostru este să avem capacitatea de a observa evenimentele în toate segmentele sistemului financiar, inclusiv în cele despre care datele sunt rare ori care s-au dezvoltat mai recent şi sunt, deci, mai puţin cunoscute’

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...