Bico Industries se află în negocieri avansate pentru preluarea Iranga Technologijos din Lituania. Tranzacţia se ridică la 4 milioane de euro

Bico Industries, unul dintre cei mai mari producători de plasă din fibră de sticlă din România și parte a holdingului de materiale de construcții ROCA Industry, se află în negocieri avansate pentru achiziția unui pachet de 77,5% din capitalul social al Iranga Technologijos, companie din Lituania. Tranzacţia se ridică la 4 milioane de euro şi este condiţionată de finalizarea analizei duae dilligence şi, dacă va fi cazul, de aprobările instituțiilor relevante.
Cristina Şomănescu - vin, 12 aug. 2022, 10:25
Bico Industries se află în negocieri avansate pentru preluarea Iranga Technologijos din Lituania. Tranzacţia se ridică la 4 milioane de euro

„Achiziția, realizată sub umbrela holdingului nostru, va contribui la creșterea prezenței noastre pe acest segment și, totodată, la atingerea de noi piețe. Ne bucurăm să vedem valori comune în două companii aflate la mare distanță, una în România, alta în Lituania, și credem cu atât mai mult în sinergii și parteneriate pe termen lung, mai ales în contextul actual internațional, unul care nu e lipsit de provocări. Resursele și know-how-ul pe care holdingul nostru le are în sectorul materialelor de construcții, dar și modelul nostru de business, bazat pe parteneriat activ, competențe și implicare totală, sunt elemente-cheie în sinergiile pe care le realizăm”, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager la ROCA Investments, preşedintele Consiliului de Administraţie și director general interimar al ROCA Industry Holdingrock1.

Preluarea pachetului majoritar al Iranga este în acord cu strategia și cu planurile de dezvoltare ale producătorului român Bico Industries. Achiziția va contribui la diversificarea piețelor în care companiile holdingului românesc sunt prezente.

Prin investițiile pe care le facem urmărim dezvoltarea capacităților noastre de producție, inovarea și creșterea sustenabilă, pe termen lung. Dacă la începutul anului, prin achiziția companiei Terra, am reușit să ne consolidăm cota de piață la nivelul SEE pentru producția plasei din fibră de sticlă destinată termosistemelor, de aceasta dată, prin tranzacția Iranga ne dorim să dezvoltăm o altă linie de business, una care se adresează unui sector de clienți Businees to Business, în care activăm încă din anul 2019. La nivel personal, scalarea acestui sector de activitate are o însemnătate specială și încă din 2019, când am preluat implementarea și dezvoltarea acestei linii de business, am început procesul de profilare a pieței prin studiul activității companiei Iranga. Acum vom uni resursele celor două organizații, atât pe cele tangibile, cât și intagibile, pentru atingerea obiectivului comun: dezvoltarea de soluții inovative pentru armarea materialelor de construcții, transformând astfel toate barierele culturale în avantaje competitive”, a spus Adrian Butuc (foto), director general al Bico Industries.

Bico Industries SA, companie fondată în anul 2006, cunoscută în piață sub marca Bico, este unul dintre cei mai mari producători autohtoni de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă.
Principalele sale produse sunt plasa din fibră de sticlă pentru armarea termosistemelor, a plăcilor din rigips și a altor materiale industriale, a ţesăturilor din fibră de sticlă sau poliester destinate ranforsării altor materiale industriale, precum şi colţare (atât metalice, cât şi din plastic) cu plasă. Produsul de bază din portofoliul companiei, plasa din fibră de sticlă, funcționează ca element de armare al sistemului compozit de izolare termică a clădirilor, la exterior. La nivel european, în cadrul sistemelor de izolare termică la exterior, nu există produse de substituție pentru plasa din fibră de sticlă.
În prezent, Bico își desfășoară activitatea în trei centre de producție, cel din Piatra Neamț, unde compania produce plasă și armături din fibră de sticlă pentru ranforsarea produselor industriale, precum și colțare PVC/aluminiu cu plasă din fibră de sticlă, cel din Vaslui, unde BICO produce plasă din fibră de sticlă pentru termosisteme , precum și centrul din Vulcănești, Republica Moldova, unde BICO activează sub marca Terra, având același domeniu de activitate.

ROCA Industry Holdingrock1 este o companie de sine stătătoare, un holding de materiale de construcții, care reuneşte companii din acest domeniu de activitate, al cărui model de afaceri se bazează pe consolidare. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ROC1.

ROCA Industry Holdingrock1 cuprinde în portofoliul său de investiții companiile Bico Industries, Terra Impex, Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România, Eco Euro Doors, unul dintre marii producători români de uși destinate construcțiilor rezidențiale. ROCA Industry Holdingrock1 se află în proces de finalizare a achiziției Dial, companie cu o experiență de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, precum panourile de gard.

Te-ar mai putea interesa și
Un general polonez afirmă că avioane ale ţării sale ar putea transporta arme nucleare
Un general polonez afirmă că avioane ale ţării sale ar putea transporta arme nucleare
Generalul Roman Polko, şeful interimar al Cabinetului de Securitate Naţională al Poloniei, a comentat joi unele declaraţii ale preşedintelui Andrzej Duda privind posibilitatea de a instala arme......
Ciolacu: Important este că am hotărât că vor creşte şi salariul minim pe economie şi pensiile
Ciolacu: Important este că am hotărât că vor creşte şi salariul minim pe economie şi pensiile
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că este important că în coaliţia de guvernare s-a decis creşterea ...
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050 – analiză
România şi-ar putea majora Produsul Intern Brut cu 10% până în 2050, generând 575 de miliarde de euro adiţional de-a ...
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
Polonezii au început să ardă gunoaie pentru a se încălzi
 Atunci când Paulina Mroczkowska a observat o grămadă din ce în ce mai mare de gunoaie în curtea vecinului de peste ...