1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Bild: Germania vrea comasarea a trei tranşe de ajutor pentru Grecia, într-o plată de 44 mld. euro

Germania vrea comasarea a trei tranşe de ajutor pentru Grecia într-o singură plată de peste 44 de miliarde de euro, potrivit unor surse de la Berlin citate marţi de publicaţia Bild, relatează portalul elen Capital.

13 noi, 2012 | Mediafax

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe a refuzat să comenteze, afirmând că nu a fost luată încă o decizie referitoare la viitoarele tranşe de împrumut destinate statului elen.

Potrivit Bild, suma cumulată ar trebui să includă tranşa de 31 de miliarde de euro, restantă din trimestrul al doilea, pe care Grecia speră să o primească în curând pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, precum şi tranşele de 5 miliarde de euro şi 8,3 miliarde de euro care ar trebuit plătite în trimestrele trei şi patru.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au acordat luni Greciei încă doi ani pentru reducerea deficitului bugetar la 2% din PIB, până în 2016, şi s-au angajat să acopere necesarul de finanţare rezultat, însă Germania a negat că este luată în calcul o extindere a programului financiar pentru statul elen.

Grecia va avea timp până în 2016 să coboare deficitul bugetar la 2%, potrivit Eurogroup, faţă de termenul anterior 2014. O decizie privind modul în care va fi acoperit necesarul suplimentar de finanţare, de până la 32,6 miliarde de euro, va fi luată săptămâna următoare şi nu este clar, încă, dacă FMI va continua să contribuie, potrivit Bloomberg.

Creditorii internaţionali ai Greciei au amânat pentru săptămâna următoare o decizie privind eliberarea următoarei tranşe a împrumuturilor fianciare, dar au recunoscut eforturile statului elen pentru consolidarea finanţelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO