Biletele Blue Air pot fi cumpărate şi de la terminalele PayPoint

PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, a semnat un parteneriat cu compania aeriană de smart flying Blue Air, în urma căruia clienţii companiei aeriene îşi vor putea plăti biletele de avion prin intermediul terminalelor PayPoint instalate în magazinele de proximitate din întreaga ţară.
Economica.net - mie, 06 aug. 2014, 11:33
Biletele Blue Air pot fi cumpărate şi de la terminalele PayPoint

Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, semnarea acestui parteneriat marchează intrarea PayPoint pe segmentul plăţilor aferente serviciilor de transport, Blue Air fiind singura linie aeriană din portofoliul companiei.

Pentru a putea achiziţiona biletele de avion, clientul îşi face rezervarea pe website-ul companiei Blue Air şi selectează opţiunea de plată prin PayPoint; astfel este generat online un document prevăzut cu cod de bare şi cod de referinţă format dintr-un şir de caractere. Clientul merge în cel mai apropiat magazin partener PayPoint în termen de maximum 24 ore de la data rezervării, unde fie îi înmânează vânzătorului documentul cu cod de bare, pentru a-l scana, fie îi comunică acestuia codul de referinţă. Clientul plăteşte în numerar şi primeşte la final un bon emis de terminal cu toate detaliile tranzacţiei (data plăţii, suma, locaţia, furnizorul, etc).

‘Aducerea Blue Air în portofoliul nostru de parteneri demonstrează determinarea PayPoint în a oferi consumatorilor săi cea mai variată gamă de plăţi de pe piaţă. Ne bucurăm că ne aflăm în poziţia de a pune la dispoziţia consumatorilor o alternativă de plată ce răspunde optim nevoilor acestora, prin securitatea şi rapiditatea tranzacţiilor, dimensiunea reţelei, dar şi programul prelungit de lucru al magazinelor partenere. Suntem convinşi că această colaborare va fi una de succes şi tot mai mulţi români vor opta pentru plata contravalorii biletului de avion în numerar, în oricare din cele peste 8.500 puncte de plată PayPoint’, a declarat Mugur Dogariu, managing director PayPoint România.

Potrivit lui Gheorghe Răcaru, director general Blue Air, noul parteneriat cu PayPoint face parte dintr-un program amplu de diversificare şi simplificare a plăţii biletelor de avion.

‘Această nouă modalitate de plată se alătură celorlalte opţiuni de achitare a biletelor de avion, respectiv plata prin card, depunere numerar, CardAvantaj (plata în rate) etc’, a explicat Gheorghe Răcaru.

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, reţeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 8.500 de terminale, iar compania are încheiate contracte cu 84 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 73 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi.

Blue Air este singura companie de transport aerian cu capital 100% românesc şi a fost lansată în decembrie 2004.

În anul 2013, compania Blue Air a fost preluată de către un nou acţionariat, iar la un an de la transferul businessului către compania Blue Air Airline Management Solutions flota Blue Air s-a mărit cu înca 4 aeronave dedicate atât segmentului de chartere cât şi curselor regulate, s-a lărgit paleta destinaţiilor oferite cu adăugarea rutelor Bucureşti – Koln şi Bucuresşti – Liverpool, s-a diversificat sistemul de distribuţie prin semnarea parteneriatului cu Hahnair, sistem prin intermediul căruia zborurile Blue Air pot fi rezervate şi plătite în agenţiile IATA, din peste 190 de ţări, s-a introdus un nou serviciu de catering, Blue Bistro.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari la nivel mondial a crescut în 2020 cu peste 5 milioane, în ciuda pandemiei
Numărul de milionari din întreaga lume a crescut anul trecut cu 5,2 milioane, în pofida faptului că pandemia a provocat o perturbare majoră a economiei mondiale, potrivit unui raport publicat......
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
APIA: Cererile pentru ajutoarele de stat destinate cultivării plantelor aromatice se depun până pe 30 iunie inclusiv
Cererile de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de plante aromatice pentru anul 2021 se depun până ...
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră românească vor începe probabil să fie scoase în 2025-2026
Gazele naturale din Marea Neagră vor fi scoase, probabil în 2025-2026, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ...
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Comisia Europeană și-a dat acordul pentru planurile de redresare și reziliență ale Italiei și Germaniei
Italia şi Germania au primit marţi undă verde din partea Comisiei Europene pentru planurile naţionale de redresare şi ...