Billa dezvoltă o nouă marcă proprie gen „made in România”

Operatorul de supermarketuri Billa România, parte a grupului german de retail REWE, intră în jocul mărcilor proprii promovate pe ideea "produs în România".     
Economica.net - sâm, 12 apr. 2014, 19:08
Billa dezvoltă o nouă marcă proprie gen

Billa România a solicitat la finele lunii trecute Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci înregistrarea „Mândru de România„. Cel mai probabil, retailerul va comercializa sub această marcă proprie diverse produse alimentare, de la carne la răcoritoare. „În momentul de faţă, nu comunicăm informaţii legate de o viitoare marcă proprie”, au răspuns oficialii Billa solicitării ECONOMICA.NET.

Din datele companiei, aproximativ 70% din produsele comercializate de supermarketurile Billa din toată ţara sunt produse în România. Retailerul comercializează  peste 350 de articole sub marca privată Clever şi are o marcă proprie şi pe segmentul produselor de îngrijire personală: MY.

 

Introducerea unei mărci proprii ce targetează consumatorul care apreaciază produsele realizate în România are sens în contextul în care această categoria s-a dovedit o importantă sursă de venit pentru retailerii care au mizat pe ea. Belgienii de la Mega Image, spre exemplu, au dezvoltat această nişă încă din 2009. Au lansat atunci „Gusturi Româneşti”,  care înglobează un număr tot mai mare de produse alimentare.   

În 2013, şi Cora a păşit pe acelaşi drum al produselor autohtone. Retailerul a lansat marca proprie „Tradiţia Gustului”, o linie de produse realizate după reţete vechi.

Citeşte şi 

Made in Romania”, noua modă în retail. Vânzările sunt garantate

Billa este prezentă pe piața din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din București. În prezent, retailerul operează 78 de magazine în cele mai importante orașe din România.

REWE Group este unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în retail și turism. În prezent, 323.000 de angajați lucrează în cadrul REWE Group în 13 țări europene, iar cele aproximativ 15.700 de magazine au generat o cifră de afaceri de peste 48 de miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cum se va moderniza Gara de Nord: Primarul Sectorului , Clotilde Armand, vrea o esplanadă
Cum se va moderniza Gara de Nord: Primarul Sectorului , Clotilde Armand, vrea o esplanadă
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au discutat despre modernizarea Gării de Nord, una dintre clădirile simbol ale Capitalei, cei doi abordând......
Noi probleme cu Boeing 737 MAX. Zeci de avioane, reținute temporar la sol
Noi probleme cu Boeing 737 MAX. Zeci de avioane, reținute temporar la sol
Gigantul aeronautic Boeing și-a informat clienții că unele dintre avioanele 737 MAX pot avea o defecțiune la sistemul ...
Ministrul Afacerilor Interne: cluburile de pe litoral rămân închise de 1 Mai
Ministrul Afacerilor Interne: cluburile de pe litoral rămân închise de 1 Mai
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne anunță că Guvernul nu va permite deschiderea cluburilor de pe litoral, de 1 ...
Cele mai frecvente tipuri de criminalitate cibernetică, potrivit FBI
Cele mai frecvente tipuri de criminalitate cibernetică, potrivit FBI
Datele personale ale sutelor de milioane de utilizatori Facebook au fost postate sâmbăta trecută pe un forum online. Datele ...