1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Billa dezvoltă o nouă marcă proprie gen "made in România"

Operatorul de supermarketuri Billa România, parte a grupului german de retail REWE, intră în jocul mărcilor proprii promovate pe ideea "produs în România". 

 

 

12 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Billa România a solicitat la finele lunii trecute Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci înregistrarea "Mândru de România". Cel mai probabil, retailerul va comercializa sub această marcă proprie diverse produse alimentare, de la carne la răcoritoare. "În momentul de faţă, nu comunicăm informaţii legate de o viitoare marcă proprie", au răspuns oficialii Billa solicitării ECONOMICA.NET.

Din datele companiei, aproximativ 70% din produsele comercializate de supermarketurile Billa din toată ţara sunt produse în România. Retailerul comercializează  peste 350 de articole sub marca privată Clever şi are o marcă proprie şi pe segmentul produselor de îngrijire personală: MY.

 

Introducerea unei mărci proprii ce targetează consumatorul care apreaciază produsele realizate în România are sens în contextul în care această categoria s-a dovedit o importantă sursă de venit pentru retailerii care au mizat pe ea. Belgienii de la Mega Image, spre exemplu, au dezvoltat această nişă încă din 2009. Au lansat atunci "Gusturi Româneşti",  care înglobează un număr tot mai mare de produse alimentare.   

În 2013, şi Cora a păşit pe acelaşi drum al produselor autohtone. Retailerul a lansat marca proprie "Tradiţia Gustului", o linie de produse realizate după reţete vechi.

Citeşte şi 

Made in Romania", noua modă în retail. Vânzările sunt garantate

Billa este prezentă pe piața din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din București. În prezent, retailerul operează 78 de magazine în cele mai importante orașe din România.

REWE Group este unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în retail și turism. În prezent, 323.000 de angajați lucrează în cadrul REWE Group în 13 țări europene, iar cele aproximativ 15.700 de magazine au generat o cifră de afaceri de peste 48 de miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO