Reţeaua de magazine Billa din România ar fi de vânzare

Grupul german de retail REWE, care operează lanţul de supermarketuri Billa, ar fi interesat să vândă reţeaua de magazine din România. Retailerul tocmai a vândut magazinele Billa din Italia. 
Alina Stanciu - joi, 03 iul. 2014, 11:48
Reţeaua de magazine Billa din România ar fi de vânzare

Grupul german REWE, care operează pe plan local lanţul de supermarketuri Billa precum şi magazinele tip discounter XXL Mega Discount şi Penny Market, ar fi interesat să vândă cele 82 de magazine ce operează sub sigla Billa în România, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din piaţă. „Noi ştiam că este de vânzare”, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din piaţa de retail apropiate companiei.

Informaţia apare în contextul în care Rewe a anunţat săptămâna aceasta vânzarea a 53 de supermarketuri Billa din nordul Italiei către concurentul francez Carrefour.

În mod oficial, reprezentanţii Billa România susţin că lanţul de magazine cu acelaşi nume nu este de vânzare. „Nu există planuri de a vinde rețeaua de magazine BILLA România, acesta informații sunt doar zvonuri”, este declaraţia oficială a Bila pentru ECONOMICA.NET. Acelaşi mesaj ne-a fost transmis şi de către managerul de comunicare al REWE International AG, Theresa Teufel.

Potrivit site-ului specializat retail-fmcg.ro, unul dintre potenţialii cumpărători ai lanţului de supermarketuri ar fi fondul de investiţii polonez Enterprise Investors (EI), cel care operează în momentul de faţă lanţul de supermarketuri Profi, pe care l-a achiziţionat în martie 2010 de la grupul belgian Louis Delhaize. Tranzacţia s-a cifrat la 66 de milioane de euro. Prima tranzacţie pe piaţa de retail a polonezilor de la EI a avut loc însă în 2004, când au cumpărat Artima,  lanţ pe care l-au vândut ulterior francezilor de la Carrefour. Oficialii Prodi au infirmat informaţia potrivit căreia EI va cumpăra Billa.

Billa România a raportat anul trecut o cifră de afaceri de peste 308 milioane de euro şi un profit net de 494.000 de euro. Faţă de 2012, afacerile companiei au crescut cu 7,2%. Retailerul a inaugurat ultimul supermarket al reţelei la finele lunii iunie, la Târgu Mureş. Lanţul BILLA este prezent pe piața din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din București.

REWE International AG este liderul de piață în Austria pe sectorul de produse alimentare și de drogherie și unul dintre cei mai mari angajatori din țară. La nivel internațional, REWE International AG are un număr total de 72.000 de angajați care lucrează în aproximativ 3.600 de magazine. În anul 2011, cifra de afaceri a companiei a crescut la 12.83 miliarde de euro.

Compania este parte a REWE Group, unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în retail și turism. În prezent, 323.000 de angajați lucrează în cadrul REWE Group în 13 țări europene, iar cele aproximativ 15.700 de magazine au generat o cifră de afaceri de peste 48 de miliarde de euro.

REWE International AG are sediul central în Wiener Neudorf și operează rețelele BILLA, MERKUR, BIPA, PENNY și ADEG, precum și numeroase branduri proprii. Compania este de asemenea activă pe piața de turism din Austria, prin BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR IhrUrlaub și PENNY PACK´N´GO. În plus, REWE International AG operează cu succes pe segmentul de supermarketuri în Italia și în alte șapte țări din Europa Centrală și de Est: Bulgaria, Croația, Republica Cehă, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,......
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...