1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Biofarm: Bîlteanu şi Hrebenciuc au intrat în noul CA. Dănuţ Vasile a rămas preşedinte - surse

Biofarm are un nou Consiliu de Administraţie, condus tot de directorul general Dănuţ Vasile şi în care se regăsesc patru nume noi, printre care Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana, şi Andrei Hrebenciuc, din partea SIF Moldova, au declarat pentru MEDIAFAX surse prezente la AGA.

06 noi, 2013 | Mediafax

"În Consiliul de Administraţie au fost aleşi Dănuţ Vasile, care şi-a păstrat şi funcţia de preşedinte, Dragoş Bîlteanu, El Lakis Najib, Tudor Ciurezu şi Andrei Hrebenciuc. Remuneraţiile membrilor au rămas aceleaşi (5.000 lei net pe lună - n.r.)", au arătat sursele citate.

Cetăţeanul libanez El Lakis Najib este preşedintele companiei Romenergo şi membru în CA al SIF Banat-Crişana, Tudor Ciurezu a candidat din partea SIF Oltenia (SIF5), unde este preşedinte CA şi director general, iar Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost susţinut de SIF Moldova, unde este membru în CA.

Celelalte candidaturi au aparţinut actualilor membri ai CA, respectiv Dănuţ Vasile, actualul preşedinte şi director general al Biofarm, Andrei Ion, Elena Caliţoiu şi Tudor Dumitru.

În urmă cu două săptămâni, acţionariatului Biofarm s-a schimbat, după ce SIF Oltenia a vândut pachetul de 315 milioane de acţiuni, pentru 96,075 milioane lei, către SIF Muntenia, controlată indirect de SIF Banat-Crişana.

Astfel, SIF Banat Crişana, condusă de Dragoş Bîlteanu, deţine indirect un pachet de control de 51% din acţiunile producătorului de medicamente. Un alt acţionar important este SIF Moldova, cu 13,3% din acţiuni.

Producătorul de medicamente a raportat pentru primul semestru un profit net de 13,53 milioane lei (3 milioane euro), în creştere cu 10,3%, iar afacerile au întegistrat o dinamică similară, urcând la 58,44 milioane lei (13,3 milioane euro).

Compania este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sunt suspendate de la tranzacţionare miercuri pentru întrunirea AGA şi informarea investitorilor cu privire la deciziile acţionarilor. Ultimul transfer cu aceste acţiuni a fost încheiat marţi la un preţ de 0,2889 lei, în creştere cu 3,85%. La acest preţ capitalizarea companiei este de 316,3 milioane lei (71 milioane euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO