Biofarm: Bîlteanu şi Hrebenciuc au intrat în noul CA. Dănuţ Vasile a rămas preşedinte – surse

Biofarm are un nou Consiliu de Administraţie, condus tot de directorul general Dănuţ Vasile şi în care se regăsesc patru nume noi, printre care Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana, şi Andrei Hrebenciuc, din partea SIF Moldova, au declarat pentru MEDIAFAX surse prezente la AGA.
Economica.net - mie, 06 nov. 2013, 13:42
Biofarm: Bîlteanu şi Hrebenciuc au intrat în noul CA. Dănuţ Vasile a rămas preşedinte - surse

„În Consiliul de Administraţie au fost aleşi Dănuţ Vasile, care şi-a păstrat şi funcţia de preşedinte, Dragoş Bîlteanu, El Lakis Najib, Tudor Ciurezu şi Andrei Hrebenciuc. Remuneraţiile membrilor au rămas aceleaşi (5.000 lei net pe lună – n.r.)”, au arătat sursele citate.

Cetăţeanul libanez El Lakis Najib este preşedintele companiei Romenergo şi membru în CA al SIF Banat-Crişana, Tudor Ciurezu a candidat din partea SIF Oltenia (SIF5), unde este preşedinte CA şi director general, iar Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost susţinut de SIF Moldova, unde este membru în CA.

Celelalte candidaturi au aparţinut actualilor membri ai CA, respectiv Dănuţ Vasile, actualul preşedinte şi director general al Biofarm, Andrei Ion, Elena Caliţoiu şi Tudor Dumitru.

În urmă cu două săptămâni, acţionariatului Biofarm s-a schimbat, după ce SIF Oltenia a vândut pachetul de 315 milioane de acţiuni, pentru 96,075 milioane lei, către SIF Muntenia, controlată indirect de SIF Banat-Crişana.

Astfel, SIF Banat Crişana, condusă de Dragoş Bîlteanu, deţine indirect un pachet de control de 51% din acţiunile producătorului de medicamente. Un alt acţionar important este SIF Moldova, cu 13,3% din acţiuni.

Producătorul de medicamente a raportat pentru primul semestru un profit net de 13,53 milioane lei (3 milioane euro), în creştere cu 10,3%, iar afacerile au întegistrat o dinamică similară, urcând la 58,44 milioane lei (13,3 milioane euro).

Compania este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sunt suspendate de la tranzacţionare miercuri pentru întrunirea AGA şi informarea investitorilor cu privire la deciziile acţionarilor. Ultimul transfer cu aceste acţiuni a fost încheiat marţi la un preţ de 0,2889 lei, în creştere cu 3,85%. La acest preţ capitalizarea companiei este de 316,3 milioane lei (71 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...