Bittnet a înregistrat în primele nouă luni din 2020 o creștere a cifrei de afaceri de 36%, până la 75,8 milioane de lei

Grupul IT Bittnet (BNET) a raportat vineri o cifră de afaceri consolidată de 75,8 milioane de lei pentru primele nouă luni ale anului 2020, în creștere cu 36% față de aceeași perioadă a anului precedent. Trecerea rapidă la Economia „Low Touch” în contextul pandemiei de COVID-19 s-a dovedit a fi favorabilă societății. Astfel, Bittnet a închis perioada de nouă luni cu o marjă brută de 14 milioane de lei și un profit operațional de 1,8 milioane de lei.
Economica.net - vin, 13 nov. 2020, 16:34
Bittnet a înregistrat în primele nouă luni din 2020 o creștere a cifrei de afaceri de 36%, până la 75,8 milioane de lei

„În ultimele 6 luni, am lansat multiple proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi inițiativele Work from Home și Business Continuity ale Dendrio, sau proiectele DevOps Artisans și CTRL+N semnate de Bittnet Training. Suntem mândri de echipele noastre, care, în contextul dificil al unei crize sanitare majore, s-au aflat în avangarda transformării digitale din România, ajutându-ne clienții să se adapteze noilor realități. Creșterea pe care am înregistrat-o în primele 9 luni ale anului 2020, semnificativ peste media pieței IT – de 12% – reprezintă cea mai bună dovadă a acestui fapt”, a declarat Mihai Logofătu (foto), CEO și cofondator Bittnet Group.

Ambele divizii ale Grupului, Educație și Tehnologie, au raportat creșteri ale profitului operațional în primele nouă luni ale anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 7,4 milioane de lei, similar cu performanța din aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, marja brută s-a îmbunătățit cu 27%, ajungând la 4,2 milioane de lei. Ca urmare, Divizia de Educație a încheiat primele 9 luni din 2020 cu un profit operațional de 0,3 milioane lei, o creștere de 200% în comparație cu pierderea operațională de 0,3 milioane de lei înregistrată în T3 2019.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a înregistrat o creștere de 42% a cifrei de afaceri față de anul precedent, închizând primele nouă luni din 2020 cu venituri de 68 de milioane de lei. Marjă brută a celor două companii a crescut cu 239%, până la 9,7 milioane de lei, în timp ce profitul operațional a crescut cu 6,7 milioane de lei comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, ajungând la 1,5 milioane de lei.

„De la începutul anului până în prezent, acționarii Bittnet au înregistrat un randament de 25%, cu mult peste pierderea de 13% a indicelui BET-XT din care facem parte, fără a lua în calcul randamentul suplimentar înregistrat de investitorii care au participat la majorarea de capital din luna martie a acestui an. Suntem optimiști cu privire la lunile rămase din acest an, dar și cu privire la perspectivele pe care ni le va aduce anul viitor. Imediat ce vom primi aprobarea ASF, vom efectua o altă operațiune de majorare de capital, oferind investitorilor un randament de 20%. Pentru primul trimestru al anului viitor, dorim să continuăm consolidarea puterii financiare pe care o construim, printr-o premieră pe piața de capital din România: o ofertă publică de acțiuni preferențiale, care ne va permite să eliminăm costurile de finanțare, fără a dilua drepturile de vot ale acționarilor existenți”, a declarat Cristian Logofătu (foto), cofondator Bittnet Group.

În octombrie 2020, Grupul a anunțat repornirea procesului de M&A pe piața locală. Ca urmare, la următoarea Adunare Generală a Acționarilor programată pentru 26 noiembrie, acționarii Bittnet vor vota aprobarea pentru 4 noi proiecte: achiziționarea unei participații de 25% în compania românească de dezvoltare software Softbinator Technologies SA, investițiile în ITPrepared SRL și The eLearning Company SRL, precum și achiziționarea restului de acțiuni în Equatorial Gaming SA. Fiecare dintre aceste achiziții va contribui la consolidarea activității Grupului în cele două domenii principale, Educație și Tehnologie, contribuind astfel la dezvoltarea portofoliului într-un moment în care transformarea digitală este prioritatea principală pentru majoritatea companiilor.

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT.

Te-ar mai putea interesa și
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Măsura de carantină zonală încetează de vineri, de la ora 22.00, pentru localităţile Glina, Tunari şi 1 Decembrie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov....
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Zilele în care experţii se adunau într-o cameră ermetică pentru a degusta cafeaua şi a da note cu privire la culoare, ...
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie, a anunţat vineri şeful guvernului ...
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri prima doză a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania ...