Lucian Anghel, preşedintele BVB: Mi-aş dori mai multe companii din IT la Bursă. Am cumpărat acţiuni Bittnet şi sunt foarte mulţumit

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori de la Bucureşti (BVB), a declarat că doreşte ca mai multe companii din sectorul IT să se listeze la bursă şi a precizat că a achiziţionat acţiuni ale Bittnet Systems, prima companie din acest domeniu listată la bursa românească, şi că este mulţumit de evoluţia acestora.
Lidia Neagu - joi, 18 apr. 2019, 06:32
Lucian Anghel, preşedintele BVB: Mi-aş dori mai multe companii din IT la Bursă. Am cumpărat acţiuni Bittnet şi sunt foarte mulţumit

”Am cumpărat acţiuni Bittnet de pe bursă şi sunt foarte mulţumit de randamentul excepţional. Realizările lor au fost peste ce au promis la început. Dacă am un regret, acela este ca nu am investit mai mult şi la momentul listării, dar niciodată nu este prea târziu”, spune Lucian Anghel, prezent la Ziua Investitorului Bittnet.

Bittnet este prima companie din domeniul IT din România care s-a listat la Bursa de Valori. Operaţiunea a avut loc în aprilie 2015 pe piaţa AeRo. În cei patru ani de la listare, Bittnet a înregistrat o creştere de zece ori a valorii, de la 1,5 milioane de euro la 15,7 milioane de euro. Numai anul trecut evaluarea companiei a crescut cu 55%.

De la listarea din 2015, compania a atras peste zece milioane de euro folosind mecanismele pieţei de capital: equity plus cinci emisiuni de obligaţiuni corporative, capital utilizat în principal pentru finanţarea activităţii de M&A.

Anghel a mai spus că îşi doreşte ca mai multe companii din sectorul IT să ia exemplul celor de la Bittnet şi să facă pasul spre listarea la BVB.

„Mi-aş dori din suflet ca pe piaţa de capital să avem cât mai multe astfel de companii. Bittnet, în opinia mea, este exemplul de succes al unei companii care foloseşte instrumentele pieţei de capital pentru a se dezvolta. Creşterea extraordinară a valorii companiei nu este întâmplătoare. Ea este confirmată de piaţă şi cred că este doar începutul”, a afirmat preşedintele BVB.

El a explicat că industria IT ar trebuie să fie industria care să propuleseze România pe primele locuri din regiune.

„Sper din tot sufletul ca Bitnett să reprezinte un exemplu pentru alte companii să îl folosească pentru că chiar avem nevoie de cât mai multe astfel de companii care să poată să capete valoare, să capete dimensiune şi să fie relevante nu doar în România şi sper eu ca încet-încet la nivel regional. Avem această şansă ca ţară, suntem a doua după Polonia în regiune, nu prea avem foarte mulţi campioni regionali, iar industria IT este o industrie de vârf, care se dezvoltă rapid. Dacă nu IT-ul, atunci ce altă industrie ar putea să aibă aceasta rată de creştere absolut fantastică”, a declarat Anghel.

Acesta a mai precizat că investitorii străini sunt interesaţi să investească în România, dar caută şi alte domenii faţă de cele tradiţionale prezente pe piaţa de capital.

„În cei 20 de ani de experienţă în domeniul financiar-bancar, am avut peste 1.000 de întâlniri cu investitori internaţionali. Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primesc este următoarea: ne place foarte mult perspectiva macro-economică din România, dar în afară de energie, utilităţi şi sector financiar, în ce altceva aş putea să mai investesc într-o companie listată la bursă. Bittnet este prima şi singura companie din sectorul IT, şi sper să facă transferul de pe Aero pe piaţa reglementată”, spune Lucian Anghel.

În acest an, Bittnet îşi propune să îşi dubleze cifra de afaceri comparativ cu anul trecut, când a fost de 51,14 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Există o serie de scenarii pe care specialiştii militari le analizează privitor la situaţia din Ucraina
Ciucă: Există o serie de scenarii pe care specialiştii militari le analizează privitor la situaţia din Ucraina
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la Cluj, că specialiştii militari analizează în prezent mai multe scenarii privitoare la invazia Rusiei în Ucraina şi la evoluţia situaţiei....
Salariaţii şi foştii salariaţi – acces online la datele proprii din Revisal. Legea a fost promulgată de Iohannis
Salariaţii şi foştii salariaţi – acces online la datele proprii din Revisal. Legea a fost promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede posibilitatea ca salariaţii sau foştii salariaţi ...
Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv deocamdată. Există analize şi studii ce se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor
Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv deocamdată. Există analize şi studii ce se derulează în grupul de ...
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că deocamdată nu se discută ...
CEC Bank a raportat un profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru
CEC Bank a raportat un profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru
CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022