Bittnet Group a înregistrat un profit brut de 10,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2021

Societatea IT Bittnet (BNET) a raportat venituri operaționale consolidate de 85,4 de milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2021, în creștere cu 9,6% comparativ cu perioada corespondentă din 2020 și un profit brut de 10,8 milioane de lei, de aproape 13 ori mai mult față de primele nouă luni din 2020.
Ion Dobreanu - vin, 12 nov. 2021, 18:35
Bittnet Group a înregistrat un profit brut de 10,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2021

„La data publicării prezentului raport suntem la jumătatea trimestrului 4, care aduce, în medie, conform istoricului nostru, 40% din cifra de afaceri. Faptul că în primele nouă luni ale anului am generat deja profitul bugetat pentru întregul an 2021, nu înseamnă o încetinire a ritmului de lucru, ci dimpotrivă, «meciul se joacă până în minutul 90». Vizăm să ne bucurăm la maximum de rezultatele transformării modelelor operaționale ce au fost implementate în cursul anului acesta. Chiar dacă de peste 18 luni activăm într-un mediu economic neprielnic, întâi criza Covid-19, urmată de contractarea economică produsă de măsurile luate de guverne, de scăderea cererii pentru unul dintre produsele esențiale ale grupului – trainingul în clasă, de criza semiconductorilor, iar întreaga organizație s-a confruntat cu numeroase alte provocări, stabilitatea financiară ne-a permis să construim în liniște noul model operațional de pe urma căruia începem să culegem roadele”, a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a raportat o cifră de afaceri de 73,8 milioane de lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 40%, până la 13,7 milioane lei, rezultând un profit operațional de 7,2 milioane de lei, în creștere cu 332% față de primele nouă luni din 2020.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,1 milioane de lei și o marjă brută de 4,1 milioane de lei. În al treilea trimestru, echipa de vânzări a gestionat un număr de peste 300 de oportunități, generând potențiale contracte în valoare de peste 7 milioane de lei.

„Profitul aferent acestui trimestru este mai mare decât întreaga cifră de afaceri anuală aferentă primilor opt ani de existență a Bittnet. De asemenea, în cel de-a treilea trimestru din 2021, am finalizat cinci tranzacții dintre cele anunțate deja – Nenos, Nonlinear, ISEC, Computer Learning Center și IT Prepared, acestea urmând să genereze rezultate care să fie luate în considerare începând cu trimestrul patru din 2021. De asemenea, am avansat în procesele de negociere pentru celelalte tranzacții – Servodata, Datascript, Top Tech. Dacă toate aceste tranzacții se vor încheia cu succes, vom începe anul 2022 cu o capacitate de a genera business de aproximativ 250 milioane de lei,” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În ceea ce privește tranzacțiile finalizate în al treilea trimestru, companiile Nenos, Nonlinear, ISEC, Computer Learning Center și IT Prepared au intrat în procesul de integrare operațională și financiară, iar conducerea estimează că până la finalul anului acestea vor fi aliniate la standardele grupului. În viitor, Bittnet Group are în vedere realizarea altor patru-cinci tranzacții de tip M&A, prin care grupul urmărește consolidarea prezenței sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C cât și în zona de securitate cibernetică.

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, prognozând stagnarea producţiei de vehicule, ceea ce va afecta marja de......
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...