Bittnet Group a raportat o cifră de afaceri de 48 de milioane de lei pentru primul semestru din 2021

Bittnet Group a raportat că a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 48 de milioane de lei în prima jumătate a anului 2021 și un profit brut de 2 milioane de lei, în creștere cu 57%, informează firma prin intermediul unui comunicat.
Ion Dobreanu - vin, 27 aug. 2021, 19:06
Bittnet Group a raportat o cifră de afaceri de 48 de milioane de lei pentru primul semestru din 2021

În această perioadă, compania a realizat opt tranzacții de tip M&A, dintre care două transfrontaliere, în vederea consolidării poziției în domeniile de dezvoltare software, training și securitate cibernetică.

„Grupul nostru de companii oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienților, atât în manieră clasică – pe proiect – dar si în mod recurent sau în paradigma de managed services. Intenționăm să extindem în mod continuu amprenta de produse și servicii furnizate atât prin dezvoltarea portofoliului fiecărei companii sau linii de business, cât și prin investiții sau achiziții. Nu suntem un fond de investiții, ci căutăm constant să dobândim poziții în companii în care să sprijinim activitatea operațională, indiferent de cât de mare este deținerea pe care o putem obține. Chiar dacă rezultatele produse de fiecare dintre companiile în care investim nu au an de an valori și evoluții regulate, credem cu tărie că portofoliul diversificat pe care îl deținem va continua să prospere,” a declarat Mihai Logofătu (foto stânga), CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a raportat o cifră de afaceri de 42,40 de milioane de lei și un profit operațional de 1,48 de milioane de lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 3,2%, până la 7,4 milioane de lei. Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,76 de milioane de lei și o marjă brută de 3,17 milioane de lei. În prima parte a anului, compania a livrat 102 sesiuni de curs și 56 de sesiuni individuale la care au participat 490 de cursanți.

Ponderea mai mare a serviciilor în cifra de afaceri consolidată a generat ca activitatea operațională să rămână rentabilă, înregistrând un profit operațional de 652.000 de lei. La 30 iunie 2021, Bittnet Group înregistra un profit brut de 2 milioane de lei, în creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut, sau o dublare față de profitul înregistrat pe întregul an 2020.

Companiile în care Bittnet deține poziții minoritare au adăugat un profit de 448.000 de lei, în timp ce rezultatul financiar de 1,39 de milioane de lei a completat imaginea activității companiei din primele șase luni ale acestui an.

„Investițiile pe care le-am realizat în perioada anterioară constituie primele cărămizi la temelia de „antifragilitate” a Grupului și ne permit ca astăzi să obținem un rezultat agregat semnificativ mai bun decât în 2020, în ciuda unui mediu operațional plin de provocări. La fel de important, înregistrăm aceste rezultate în creștere în condiții de cash-flow pozitiv, de reducere a perioadei de încasare a clienților și de reducere a datoriilor totale. Astfel, înregistrăm la 30 iunie cea mai solidă poziție financiară din istoria Grupului. Investițiile realizate pe parcursul anului 2021 nu sunt încă consolidate în cifra de afaceri, dar dacă toate tranzacțiile anunțate de noi se finalizează cu succes, veniturile totale ale Grupului vor atinge 250 de milioane de lei, cu 100 de milioane peste bugetul de 150 de milioane de lei aprobat în aprilie 2021,” a declarat Cristian Logofătu (foto dreapta), cofondator Bittnet Group.

În primele șase luni ale anului Bittnet Group a avut o activitate intensă de M&A, anunțând achiziționarea de participații în opt companii din domenii diverse, precum dezvoltare software, training și securitate cibernetică. În urma finalizării acestor tranzacții, Bittnet Group va deține participații în companiile românești The e-Learning Company, Computer Learning Center, Nenos Software, Nonlinear, ISEC Associates, ITPrepared, precum și în două companii din Cehia, Servodata și DataScript. Prin noile investiții, compania se apropie de ținta de a avea o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro până în anul 2024.

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared si Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...