Bittnet Group anunță răscumpărarea emisiunii de obligațiuni

Bittnet, un grup de companii de IT, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță răscumpărarea anticipată a emisiunii de obligațiuni corporative BNET22. Valoarea totală a emisiunii BNET22 este de 4,5 milioane lei.
Lidia Neagu - joi, 08 apr. 2021, 12:25
Bittnet Group anunță răscumpărarea emisiunii de obligațiuni

„După răscumpărarea anticipată a acțiunilor BNET19 în 2019, am decis ca în mai 2021 să rambursăm emisiunea BNET22. Între 2015 și 2018, obligațiunile corporative au fost opțiunea ideală pentru a finanța  dezvoltarea accelerată a Grupului Bittnet. Ținând cont de situația financiară solidă, și de solicitările primite de la acționari, de a apropia profitul net de cel operațional, în cursul anului trecut am propus în cadrul AGA să emitem acțiuni preferențiale și, cu banii strânși, să răscumpărăm toate emisiunile de obligațiuni corporative ale Bittnet. Această abordare va crește considerabil profitabilitatea afacerii prin reducerea costurilor de finanțare. La rândul său, acest lucru ar putea avea un efect pozitiv asupra evaluării Grupului Bittnet, aducând deci beneficii tuturor acționarilor”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet Group.

BNET22 a fost a doua emisiune de obligațiuni corporative a grupului, care a intrat la tranzacționare pe piața SMT AeRO a Bursei de Valori București în noiembrie 2017. Obligațiunile au o scadență de 5 ani, termenul fiind septembrie 2022.

Conform raportului anual al Bittnet din anul 2018, compania avea capitaluri împrumutate, prin obligațiuni sau credite în sumă de 32 de milioane lei și capital propriu de 14 milioane de lei. La începutul lunii aprilie 2021, Bittnet avea capitaluri proprii de 38 milioane lei și capitaluri împrumutate cu o valoare aproximativă de 37 milioane lei. După răscumpărarea emisiunii BNET22, capitalurile împrumutate ale Bittnet Group vor scădea până la 32,5 milioane de lei.

În conformitate cu informațiile incluse în memorandumul de listare, Bittnet va răscumpăra emisiunea BNET22 la 100% din valoarea nominală, care este de 100 de lei. Împreună cu rambursarea valorii nominale, deținătorii de obligațiuni vor primi, de asemenea, o fracție de cupon care va include perioada cuprinsă între 15 martie 2021 – data plății cuponului anterior, și 13 mai 2021 – data plății valorii nominale înapoi către deținătorii obligațiunilor. Data de înregistrare pentru identificarea deținătorilor de obligațiuni care vor beneficia de răscumpărarea anticipată este 6 mai 2021. În linie cu Codul Bursei de Valori București, ultima zi de tranzacționare pentru obligațiunile BNET22 va fi 4 mai 2021.

Bittnet a folosit cele 4,5 milioane de lei atrase în 2017 prin emiterea de obligațiuni BNET22 pentru a achiziționa GECAD NET, care în aprilie 2018 a devenit Dendrio. Între 2017 și 2020, veniturile Dendrio au crescut de la 20 la 90 de milioane de lei, întrucât compania a devenit un jucător semnificativ pe piața românească de integrare IT&C.

După răscumpărarea emisiunii de obligațiuni BNET22, Bittnet va avea în continuare alte trei emisiuni de obligațiuni – BNET23, BNET23A și BNET23C, toate listate pe piața de obligațiuni SMT-AeRO. Valoarea totală a celor trei obligațiuni corporative rămase emise de Bittnet este de 24,4 de milioane de lei. Aceste emisiuni sunt printre cele mai tranzacționate obligațiuni de pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

În Adunarea Generală a Acționarilor din noiembrie 2020, investitorii au votat în favoarea emiterii de acțiuni preferențiale de către Bittnet Group. Conducerea intenționează ca acțiunile preferențiale să înlocuiască emisiunile de obligațiuni corporative existente. Acțiunile preferențiale sunt instrumente hibride care combină beneficiile obligațiunilor cu cele ale acțiunilor. Acțiunile preferențiale nu oferă drepturi de vot, dar, la rândul lor, oferă un dividend prioritar – similar cu o dobândă anuală plătită pentru obligațiuni. Acțiunile preferențiale au beneficii adăugate, deoarece impozitul pe dividende în România este de 5%, în timp ce rata dobânzii la obligațiunile corporative este supusă unui impozit de 10%. În consecință, acțiunile preferențiale avantajează financiar investitorii.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning).

Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ritmul de creştere a economiei chineze a încetinit la 4,9% în trimestrul al treilea
Ritmul de creştere a economiei chineze a încetinit la 4,9% în trimestrul al treilea
Economia chineză a înregistrat, în perioada iulie-septembrie 2021, cel mai lent ritm de creştere din ultimele 12 luni, ...
APIA demarează plata în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021
APIA demarează plata în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara, începând de luni, Campania de plată în avans ...
Elena Gheorghe, PayU România: Pentru noi, pregătirile de Black Friday încep din luna mai. În acest an ne aşteptăm la o creştere de 10-15%
Elena Gheorghe, PayU România: Pentru noi, pregătirile de Black Friday încep din luna mai. În acest an ne aşteptăm la ...
PayU România a înregistrat anul trecut cu ocazia Black Friday în jur de 5.000 de tranzacţii pe minut, iar în acest an ...