Bittnet Group convoacă acționarii să aprobe distribuirea acțiunilor gratuite

Bittnet. grup de companii de IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță investitorii despre intenția de a majora capitalul social în valoare totală de aproximativ 17 milioane lei și de a distribui acțiuni gratuite acționarilor. Decizia este supusă aprobării acționarilor la viitoarea Adunare Generală, programată să aibă loc în data de 27 aprilie 2021. Dacă este aprobată, acționarii Bittnet vor primi 6 acțiuni BNET gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute.
Lidia Neagu - mar, 23 mart. 2021, 11:33
Bittnet Group convoacă acționarii să aprobe distribuirea acțiunilor gratuite

„Suntem bucuroși să continuăm tradiția noastră de recompensare a acționarilor Bittnet cu acțiuni gratuite. De la listarea în 2015, capitalizarea anuală a profiturilor noastre ne-a susținut dezvoltarea. Fiind o companie în creștere, vrem să ne reinvestim capitalul atât pe piețele locale, cât și pe cele internaționale. Pentru 2021, în contextul preluării unei participații în compania cehă Servodata, așteptăm cu nerăbdare să ne punem amprenta pe piața Europei Centrale și de Est. Ne așteptăm ca această primă tranzacție transfrontalieră să fie baza de la care pornim să le demonstrăm acționarilor noștri că ne ținem de promisiune – aceea de a atinge o cifră de afaceri de 100 milioane euro în următorii 4 ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

În afară de aprobarea distribuției a 6 acțiuni gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute, acționarii vor avea opțiunea de a opta pentru un dividend în numerar suplimentar. Fiecare acționar care votează în adunarea acționarilor va avea șansa de a indica dacă preferă un dividend în numerar de 0,1 lei sau o acțiune suplimentară pentru fiecare 10 acțiuni deținute. Conducerea încurajează acționarii să opteze pentru dividendul în numerar, deoarece va permite Bittnet Group să implementeze planul de incentivare cu acțiuni (stock option plan) prin care compania va recompensa angajații cu performanțe superioare.

„Pentru recompensarea acționarilor cu acțiuni gratuite avem în vedere o distribuție de 60% si, după modelul anului 2020, propunem și recompensarea suplimentară, cu dividend cash în proporție de 1%, a acționarilor care aleg să susțină compania în îndeplinirea obligațiilor și continuarea modelului de dezvoltare. Considerăm că propunerea noastră este una atractivă pentru acționari, oferind atât acțiuni, cât și dividende în numerar. Încurajăm acționarii să se alăture adunării noastre, ce va avea loc în format electronic în data de 27 aprilie,” a adăugat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.

Adunarea generală a acționarilor din 27 aprilie 2021 va avea loc în format complet electronic. Bittnet pune astfel la dispoziția investitorului aplicația online eVote care permite acționarilor să se conecteze de oriunde din lume. Aceasta va fi a treia adunare generală a acționarilor organizată de Bittnet complet electronic – un precedent pe piața de capital din România.

Totodată, compania supune votului acționarilor, ratificarea acordului de investiții pentru achiziționarea a 35% din acțiunile integratorului IT&C din Cehia, Servodata a.s. Valoarea tranzacției este de 1,4 milioane de euro. Alte puncte de pe ordinea de zi includ un nou plan de incentivare cu acțiuni, un program de răscumpărare de acțiuni și o operațiune de majorare a capitalului care este așteptată să aducă o rentabilitate de 15% pentru investitori.

Acționarii sunt, de asemenea, convocați să aprobe bugetul pentru 2021. Bittnet își propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de șase companii din grup. Începând cu 2021, Divizia de Educație a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, Compania eLearning. Divizia de tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions și Softbinator Technologies.

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 și un profit operațional de 4,3 milioane lei, o creștere de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2020, Bittnet Group a realizat noi investiții în valoare de peste 10 milioane de lei în Equatorial Gaming, Compania eLearning și Softbinator.

Citeşte şi:

Logofătu, CEO Bittnet: Ne-am temperat planurile de creştere la doar 25%, în contextul COVID-19

Te-ar mai putea interesa și
Tradiţia şi cultura sunt pilonii principali ai Germaniei
Tradiţia şi cultura sunt pilonii principali ai Germaniei
Germania găzduiește peste 80 de milioane de oameni – precum și o gamă diversă de religii, obiceiuri și tradiții. Aceasta este cunoscută pentru istoria sa lungă și bogată, una care a......
Piața auto românească a depășit, abia după șapte luni, rezultatele din 2020
Piața auto românească a depășit, abia după șapte luni, rezultatele din 2020
După patru luni în care a recuperat insuficient decalajul față de anul precedent piața auto din România a depășit, ...
Toţi locuitorii din Wuhan vor fi testaţi după descoperirea unor cazuri cu varianta Delta
Toţi locuitorii din Wuhan vor fi testaţi după descoperirea unor cazuri cu varianta Delta
Toţi cei 12 milioane de locuitori ai metropolei Wuhan vor fi testaţi pentru coronavirus, a declarat un oficial local marţi, ...
Startup-ul românesc Planable lansează funcționalități pentru TikTok
Startup-ul românesc Planable lansează funcționalități pentru TikTok
Planable, startup-ul românesc care a construit o platformă de colaborare pentru echipele de marketing, lansează noi funcționalități ...