Bittnet Group convoacă acționarii să aprobe distribuirea acțiunilor gratuite

Bittnet. grup de companii de IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță investitorii despre intenția de a majora capitalul social în valoare totală de aproximativ 17 milioane lei și de a distribui acțiuni gratuite acționarilor. Decizia este supusă aprobării acționarilor la viitoarea Adunare Generală, programată să aibă loc în data de 27 aprilie 2021. Dacă este aprobată, acționarii Bittnet vor primi 6 acțiuni BNET gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute.
Lidia Neagu - mar, 23 mart. 2021, 11:33
Bittnet Group convoacă acționarii să aprobe distribuirea acțiunilor gratuite

„Suntem bucuroși să continuăm tradiția noastră de recompensare a acționarilor Bittnet cu acțiuni gratuite. De la listarea în 2015, capitalizarea anuală a profiturilor noastre ne-a susținut dezvoltarea. Fiind o companie în creștere, vrem să ne reinvestim capitalul atât pe piețele locale, cât și pe cele internaționale. Pentru 2021, în contextul preluării unei participații în compania cehă Servodata, așteptăm cu nerăbdare să ne punem amprenta pe piața Europei Centrale și de Est. Ne așteptăm ca această primă tranzacție transfrontalieră să fie baza de la care pornim să le demonstrăm acționarilor noștri că ne ținem de promisiune – aceea de a atinge o cifră de afaceri de 100 milioane euro în următorii 4 ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

În afară de aprobarea distribuției a 6 acțiuni gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute, acționarii vor avea opțiunea de a opta pentru un dividend în numerar suplimentar. Fiecare acționar care votează în adunarea acționarilor va avea șansa de a indica dacă preferă un dividend în numerar de 0,1 lei sau o acțiune suplimentară pentru fiecare 10 acțiuni deținute. Conducerea încurajează acționarii să opteze pentru dividendul în numerar, deoarece va permite Bittnet Group să implementeze planul de incentivare cu acțiuni (stock option plan) prin care compania va recompensa angajații cu performanțe superioare.

„Pentru recompensarea acționarilor cu acțiuni gratuite avem în vedere o distribuție de 60% si, după modelul anului 2020, propunem și recompensarea suplimentară, cu dividend cash în proporție de 1%, a acționarilor care aleg să susțină compania în îndeplinirea obligațiilor și continuarea modelului de dezvoltare. Considerăm că propunerea noastră este una atractivă pentru acționari, oferind atât acțiuni, cât și dividende în numerar. Încurajăm acționarii să se alăture adunării noastre, ce va avea loc în format electronic în data de 27 aprilie,” a adăugat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.

Adunarea generală a acționarilor din 27 aprilie 2021 va avea loc în format complet electronic. Bittnet pune astfel la dispoziția investitorului aplicația online eVote care permite acționarilor să se conecteze de oriunde din lume. Aceasta va fi a treia adunare generală a acționarilor organizată de Bittnet complet electronic – un precedent pe piața de capital din România.

Totodată, compania supune votului acționarilor, ratificarea acordului de investiții pentru achiziționarea a 35% din acțiunile integratorului IT&C din Cehia, Servodata a.s. Valoarea tranzacției este de 1,4 milioane de euro. Alte puncte de pe ordinea de zi includ un nou plan de incentivare cu acțiuni, un program de răscumpărare de acțiuni și o operațiune de majorare a capitalului care este așteptată să aducă o rentabilitate de 15% pentru investitori.

Acționarii sunt, de asemenea, convocați să aprobe bugetul pentru 2021. Bittnet își propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de șase companii din grup. Începând cu 2021, Divizia de Educație a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, Compania eLearning. Divizia de tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions și Softbinator Technologies.

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 și un profit operațional de 4,3 milioane lei, o creștere de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2020, Bittnet Group a realizat noi investiții în valoare de peste 10 milioane de lei în Equatorial Gaming, Compania eLearning și Softbinator.

Citeşte şi:

Logofătu, CEO Bittnet: Ne-am temperat planurile de creştere la doar 25%, în contextul COVID-19

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...