Bittnet: Până la sfârșitul acestui an facem transferul de pe AeRo pe Piața Principală a Bursei de Valori București

Bittnet, companie românească de soluţii IT şi furnizor de servicii de training în domeniu, deţinută de fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, vrea să facă tranziţia de pe piaţa AeRo pe Piaţa Principală a Bursei de Valori București (BVB).
Lidia Neagu - mie, 17 apr. 2019, 18:59
Bittnet: Până la sfârșitul acestui an facem transferul de pe AeRo pe Piața Principală a Bursei de Valori București

„La finalul anului trecut, acţionarii au aprobat să începem să facem demersuri pentru a ajunge listaţi pe piaţa principală de la BVB. Dacă până acum structura companiei se potrivea cu piaţa AeRo, în prezent compania seamănă mai mult cu o companie pentru piaţa principală”, a declarat Cristian Logofătu la evenimentul Ziua Investitorului la Bittnet.

În acest scop, compania are de făcut câteva modificări, printre care să migreze de la o structură cu administrator unic la o structură cu consiliu de administraţie, dar şi să publice atât rezultatele financiare, cât şi raporturile de audit în format IFRS.

„Este un proces care va dura un pic pentru că trebuie să luăm şi datele din urmă pentru toate companiile din grup. Am contactat deja casa de avocatură Schoenherr pentru a ne asista atât în zona de prospect, cât şi în zona de documente de corporate. Toate aceste lucruri împreună sunt înscrise într-un prospect pentru admitere la tranzacţionare”, a spus Logofătu. 

„Prospectul îl vom depune la AFS şi, desigur, sperăm că vom primi aprobare. Noi estimăm că în acest mod să ajungem cândva la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie să putem realiza transferul pe piaţa principală”, a continuat oficialul companiei.

Prima companie de IT listată în România

Bittnet este prima companie din domeniul IT din România care s-a listat la Bursa de Valori. Operaţiunea a avut loc în aprilie 2015 pe piaţa AeRo. În cei patru ani de la listare, Bittnet a înregistrat o creştere de zece ori a valorii, de la 1,5 milioane de euro la 15,7 milioane de euro. Numai anul trecut evaluarea companiei a crescut cu 55%.

De la listarea din 2015, compania a atras peste zece milioane de euro folosind mecanismele pieţei de capital: equity plus cinci emisiuni de obligaţiuni corporative, capital utilizat în principal pentru finanţarea activităţii de M&A.

În ceea ce privește lichiditatea, în 2018 Bittnet a fost cea mai tranzacționată companie locală de pe piața AeRO a BVB, înregistrând peste 3.500 de tranzacții cu acțiuni BNET pe parcursul anului, cu un volum total de 4,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 35% din free-float.

Compania are în jur de 700 de acţionari.

„Am subliniat întotdeauna că listarea pe bursă a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o și una care ne-a ajutat să atingem aceste rezultate impresionante și să ajungem unde suntem astăzi. Una dintre cele mai importante schimbări pe care listarea le-a adus a fost faptul că a trebuit să ne extindem spectrul de afaceri și să ne deschidem compania pentru investitorii externi”, spunea anul trecut Cristian Logofătu într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.

În acest an, Bittnet îşi propune să îşi dubleze cifra de afaceri comparativ cu anul trecut, când a fost de 51,14 milioane de lei.

„Pentru 2019 am propus un buget care să reflecte o dublare a cifrei de afaceri. O creştere de două ori a cifrei de afaceri estimăm că ne va aduce o creştere EBITDA de şase ori, ceea ce este normal pentru că un astfel de business care conţine o componentă semnificativă de costuri fixe. Având costuri fixe atunci factorul pe care l-am urmărit şi continuăm să îl urmărim este o creştere accelerată”, a spus Cristian Logofătu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CLEPA: Peste o jumătate de milion de europeni ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza electrificării mașinilor
CLEPA: Peste o jumătate de milion de europeni ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza electrificării mașinilor
Un studiu realizat de PwC Strategy la solicitarea CLEPA arată că peste 500.000 de locuri de muncă din industria auto ar ...
Rata de infectare scade iarăşi în Bucureşti: 1,35 luni, 6.12.2021
Rata de infectare scade iarăşi în Bucureşti: 1,35 luni, 6.12.2021
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 1,35 cazuri la mia de locuitori, ...
Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux 
Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux 
Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux începând cu 17 noiembrie. ...