Bittnet şi-a redus pierderile în primul semestru şi speră la un profit net de 3,5 milioane lei până la finele anului

Compania românească Bittnet a înregistrat în primul semestru o creștere de 72% a veniturilor față de perioada similară a anului trecut, atingând o cifră de afaceri de 39,8 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Lidia Neagu - lun, 02 sept. 2019, 09:46
Bittnet şi-a redus pierderile în primul semestru şi speră la un profit net de 3,5 milioane lei până la finele anului

Prima jumătate a anului 2019 a fost, de asemenea, pozitivă pentru acționarii emitentului, întrucât acțiunile companiei au înregistrat o activitate sporită de tranzacționare, iar capitalizarea de piață a ajuns la 200 de milioane lei.

Pentru a doua jumătate a anului, compania intenționează sa accelereze demersurile pentru a derula operațiunea de majorare de capital cu aporturi noi, aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor într-o formulă care va aduce un randament de 25% investitorilor, dar și a procedurilor pentru migrarea către Piață Principala a Bursei de Valori București.   

Ambele linii de business ale Grupului au crescut în S1 2019 – IT training  cu 127%, ajungând la cinci milioane lei, iar serviciile de cloud și integrare cu 66%, până la 35 de milioane de lei.

Din companiile care fac parte din grup, veniturile Bittnet au crescut cu 40% față de semestrul I din 2018, în timp ce Dendrio, integratorul IT&C a obținut rezultate mai mult decât duble, cu o cifră de afaceri de 25 milioane lei, față de 11 milioane lei în primul semestru din 2018.

Elian a menținut rezultatele comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înregistrând 1,3 milioane lei, o scădere de 4% față de semestrul I al anului trecut, în timp ce Equatorial a înregistrat o primă jumătate a anului puternic, crescându-și veniturile de 2,5 ori, ajungând la 1,5 milioane lei.

Profitabilitatea Bittnet a crescut cu 1,5 milioane lei la nivel de EBITDA, până la 1,2 milioane in S1 2019, ceea ce a redus pierderea netă a Emitentului de la peste un milion lei din S1 2018 la 70.000 lei in S1 2019.  Managementul își menține previziunile și așteaptă pentru întregul an 2019, venituri consolidate de 130 milioane lei și un profit net de 3,5 milioane lei.

„Ne bucurăm ca într-o primă jumătate de 2019 plină de provocări operaționale, care a inclus mutarea echipelor Crescendo și Elian, extinderea spațiului de birouri, integrarea activității Crescendo în modelul Dendrio, am reușit totuși o creștere  de peste 60% a veniturilor din Integrare și Cloud. Pe lângă aceasta, linia de business training a înregistrat o dublare a veniturilor, bazata pe noile produse din portofoliu, DevOps și programming. Performanța generală la nivel de grup este în conformitate cu modelele istorice noastre și ne dă încredere pentru a doua jumătate a anului, care până în prezent în istoria companiei, a fost întotdeauna mai bună decât prima”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Pentru a doua jumătate a anului 2019, Bittnet Group intenționează să introducă o serie de produse noi pe piață. În septembrie 2019, Bittnet Training va lansa o platformă de „learning as a service”, iar Equatorial intenționează să lanseze două jocuri noi în al patrulea trimestru din 2019 – Oligopoly, despre perspicacitatea în afaceri (business acumen) și White Hat, joc pentru specialiști IT.

În ceea ce privește activitatea pe piața de capital, acțiunile BNET au înregistrat o activitate crescută, capitalizarea de piață crescând de la 58 milioane lei la aproximativ 200 milioane lei la 30 iunie 2019. Din punct de vedere al lichidității, acțiunile BNET au fost din nou cele mai tranzacționate pe piața AeRO, cu aproximativ 15 milioane de acțiuni BNET care și-au schimbat proprietarii în perioada specificată, având o valoare totală a acțiunilor tranzacționate estimată la 23,5 milioane lei. Ca o comparație, în primul semestru al anului 2018, valoarea totală a acțiunilor tranzacționate a fost de doar 3,3 milioane lei. Lichiditatea tuturor celor patru emisiuni de obligațiuni corporative ale Bittnet, BNET22, BNET23 BNET23A și BNET23C s-a ridicat în prima jumătate a anului 2019 la 3,3 milioane lei. La 30 iunie 2019, Grupul Bittnet avea peste 1.000 de acționari și peste 500 de deținători de obligațiuni.

„Am urmărit cu plăcere evoluția lichidității acțiunilor și obligațiunilor noastre în primul semestru din 2019, fiindcă acest interes sporit al investitorilor, combinat cu evoluția pozitivă a prețului, denotă de fapt încredere în planurile noastre de viitor. Bill Gates spunea că majoritatea oamenilor supraestimează ce se poate face într-un an, dar subestimează ce se poate face în zece ani. Credem că volumele de acțiuni tranzacționate, dar și prețurile la care acestea au fost tranzacționate, arată ca avem alături de noi investitori care se concentrează pe evoluția în zece ani, iar asta este un semn foarte bun” a declarat Cristian Logofătu, CFO și co-fondator Bittnet.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...