​Bittnet Systems a atras 9,2 milioane lei de la investitori într-o operaţiune de majorare de capital, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii

Grupul Bittnet a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti că închis operaţiunea de majorare de capital şi a strâns 9,17 milioane de lei de la investitori, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii. Operațiunea s-a desfășurat în două etape, care au avut loc în lunile martie și aprilie 2020. În cursul acestor două luni, 11.046.641 de acțiuni au fost oferite și subscrise de către investitori.
Lidia Neagu - lun, 13 apr. 2020, 07:29
​Bittnet Systems a atras 9,2 milioane lei de la investitori într-o operaţiune de majorare de capital, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii

Operațiunea s-a desfășurat în două etape, în lunile martie și aprilie. În prima etapă, care a avut loc între 5 martie și 3 aprilie 2020, au fost subscrise 5.046.928 acțiuni noi (45,69% din total) la prețul de 0,83 lei per acțiune, de un număr de 189 investitori persoane fizice și juridice. În a doua etapă, compania a oferit spre vânzare cele 5.999.713 acțiuni rămase nesubscrise, în cadrul unui plasament privat, la prețul unitar de 0,831 lei. Subscrierile au fost realizate de 51 investitori persoane fizice și juridice.

„Reușita de a atrage 9 milioane lei, suma țintită integral, într-o perioadă de turbulențe pe piețele financiare globale, demonstrează că piața locală de capital funcționează și că investitorilor nu le este frică să-și plaseze capitalul în Bittnet, apreciind atât rezultatele, planurile dar și informațiile pe care le oferim. Succesul de astăzi ne oferă, pe de o parte, șansa deosebită de a fi una dintre cele mai solide companii la intrarea în noua realitate economică, dar, pe de altă parte, ne plasează pe umeri o responsabilitate extraordinară către investitorii care ne-au acordat încrederea lor în aceste vremuri tulburi”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al grupului Bittnet.

În cadrul celor două etape ale operațiunii de majorare au fost subscrise 11.046.641 acțiuni reprezentând 100% din totalul emisiunii de acțiuni noi, compania atrăgând aport în numerar în valoare de 9.174.711,74 lei. După finalizarea operațiunii, compania va continua procesul de înregistrare a noului capital social majorat la Registrul Comerțului, ASF și Depozitarul Central, precum și formalitățile de admitere la tranzacționare pentru drepturile de alocare BNETR07. În paralel, compania își urmează în continuare procesul de transfer al Bittnet către Piața Principală a Bursei de Valori București.

Bittnet Group estimează venituri consolidate de 125 de milioane de lei în 2020, care vor genera un EBITDA de 9,5 milioane de lei și un profit net de 2,5 milioane de lei. Indicatorul EPS (profit pe acțiune) ar avea valoarea de 1,27 bani, ținând cont de un număr estimat de 200 milioane acțiuni după înregistrarea majorării de capital cu 7 acțiuni gratuite la 10 deținute, supusă aprobării acționarilor în Adunarea Generală din aprilie.

Bittnet a fost înființat în 2007 în București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, oferind training IT și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este liderul pieței de instruire IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri din România. 

Equatorial, companie de tip game-based learning este specializată în furnizarea programelor de formare și consultanță transformatoare la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. 

Dendrio este singurul integrator de tip „multi-cloud” din România, consolidând poziția sa de companie certificată de către cei mai importanți furnizori IT din lume, concentrându-se pe securitate cloud și cybersecurity. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare pentru soluții ERP (Enterprise Resource Planning), Microsoft Dynamics NAV. Bittnet este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

 

Te-ar mai putea interesa și
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (327,8351 lei). Precedentul record a fost atins pe 27......
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.