Mihai Logofătu, CEO Bittnet: Vrem să ne extindem internaţional şi să facem transferul către Piața Principală a Bursei de Valori București

Bittnet Group, companie listată pe piața AeRO și primul emitent IT listat la Bursa de Valori București, vrea să se extindă la nivel internaţional şi să îşi continue activitatea de consolidare prin M&A şi să facă transferul către Piața Principală a Bursei de Valori București.
Lidia Neagu - vin, 29 nov. 2019, 09:50
Mihai Logofătu, CEO Bittnet: Vrem să ne extindem internaţional şi să facem transferul către Piața Principală a Bursei de Valori București

Grupul Bittnet, fondat în 2007 de Mihai şi Cristian Logofătu, susţine că vrea să se orienteze mai mult în etapa următoare către tehnologii precum cloud, RPA (Robotic Process Automation) şi securitate cibernetică.

Pentru următorii 3-5 ani, Grupul Bittnet propune acționarilor săi aceeași strategie de creștere accelerată, care include și extinderea către piețele externe din Europa Centrală și de Est. Internaționalizarea activității grupului coincide de astfel și cu transferul de pe piața AeRO către Piața Principală a Bursei de Valori București.

„Începând cu anul 2020, intenționăm să implementăm o nouă strategie de dezvoltare care să prevadă activități de M&A pe piețele din Europa Centrală și de Est. Procesul de identificare a țintelor de parteneriat și achiziție va dura ceva timp, dar avem ambiția de a deveni, în următorii doi ani, una dintre cele cinci companii de top de pe piața IT românească, cu o prezență stabilită în regiune. Suntem siguri că transferul către Piața Principală a Bursei de Valori București va ajuta în acest demers prin oferirea de vizibilitate și recunoaștere Grupului Bittnet precum și acces la sume mai mari de capital”, a declarat Mihai Logofătu, CEO, Bittnet Group.

Transferul Bittnet către Piața Principală, care a fost prevăzut inițial pentru sfârșitul anului 2019, se așteaptă să aibă loc în primele luni ale anului 2020. Amânarea procesului a fost direct corelată cu obligația companiei de a republica rezultatele financiare consolidate din ultimii 3 ani în conformitate cu cerințele de raportare IFRS, proces care a durat mai mult decât s-a așteptat inițial conducerea.

„Ne dorim ca transferul Bittnet pe Piața Principală a Bursei de Valori București să se realizeze într-un timp cât mai scurt posibil, deoarece ne așteptăm ca acest proces să ajute Bittnet să înregistreze o evoluție accelerată, similară cu cea pe care am văzut-o între 2015 și 2019, dar la o scară mult mai mare. Acțiunile și obligațiunile Bittnet continuă să beneficieze de o creștere a activității de tranzacționare, acțiunile BNET fiind, de la începutul acestui an, pe locul 24 în clasamentul celor mai tranzacționate acțiuni la Bursa de Valori București. Credem că acest model va continua în perioada de dinainte dar și ulterioară transferului către Piața Principală”, a declarat Cristian Logofătu, CFO, Bittnet Group.

Din 2015, anul în care acțiunile Bittnet au intrat la tranzacționare pe AeRO și până în prezent, acțiunile Bittnet au înregistrat o Rată Anuală Compusă de Creștere (CAGR) de estimativ 65% pentru venituri, de estimativ 65% pentru capitalizarea de piață și de aproximativ 70% pentru capitalul propriu.

Conform estimărilor, se preconizează că piața IT din România va contribui cu 10-15% la PIB în următorii 5 ani iar numărul profesioniștilor IT va crește de la 130.000 astăzi la aproximativ 300.000 până în 2025.

Te-ar mai putea interesa și
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis de coronavirus”
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis ...
Olandezii care vor să meargă la restaurant, evenimente sportive sau spectacole vor fi nevoiţi, de sâmbătă, să prezinte dovada vaccinării anticoronavirus, a recuperării după COVID-19 sau un......
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Nu doar companiile low-cost taxează pasagerii pentru bagajele mari, voluminoase, care trebuie lăsate la cală. În ultimii ...
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de vineri, măsuri pentru 26 de localităţi ...
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat ...