Black Friday 2013: eMAG a ȋnregistrat comenzi de 23 de milioane de euro

eMAG, cel mai mare retailer online din România,  a ȋnregistrat de Black Friday comenzi de 23 de milioane de euro, peste aşteptările iniţiale ale companiei.
Economica.net - lun, 25 nov. 2013, 09:38
Black Friday 2013: eMAG a ȋnregistrat comenzi de 23 de milioane de euro
La eMAG, cel mai mare retailer online din România, s-au comandat, de Black Friday, 250.000 de produse ȋn valoare totală de 23 milioane de euro, informează un comunicat al companiei. „Numărul mare de produse din oferta specială de Black Friday și reducerile în valoare totală de 10 milioane de euro au susținut dublarea comenzilor față de anul trecut”, declară Iulian Stanciu, Director General eMAG.

La startul Black Friday, ora 06:55, pe site-ul eMAG erau 100.000 de oameni. În momentul de vârf, au fost 160.000 de vizitatori simultan pe site, iar pe parcursul ȋntregii zile, cel mai mare retailer online din Romȃnia a primit 3,1 milioane de vizite. Creşterea traficului față de anul trecut a fost susţinută de zona de mobile, care a generat 450.000 de vizite şi 13.000 de comenzi.
 
Cea mai mare comandă de pe mobil
 
Cea mai mare comandă plasată de pe telefonul mobil, echivalentul a 22.000 de euro, a fost un Ford Kuga. Tot de pe telefonul mobil a fost comandat şi un televizor 4K, redus de la 22.000 de lei la 17.000 de lei. Toate produsele din oferta de Black Friday sunt din gama curentă, iar trei sferturi au fost lansate ȋn 2013.
 
Livrarea produselor a ȋnceput de vineri, iar jumătate dintre acestea vor ajunge la clienţi ȋn cursul zilei de astăzi, 25 noiembrie. Pȃnă la data de 29 noiembrie, toate comenzile vor fi livrate din depozitul eMAG acasă la clienți. “Preluând o apreciere recentă, dacă ar exista un institut care să măsoare gradul de fericire a romȃnilor, așa cum este mãsuratã intensitatea cutremurelor, de Black Friday, pe 22 noiembrie, ar fi înregistrat cel mai ridicat nivel din acest an”, spune Iulian Stanciu.
 
40.000 de tablete într-o singură zi
 
În total, clienții eMAG au cumpărat, de Black Friday, 40.000 de tablete, 30.000 de telefoane, 10.000 de televizoare, 12.000 de camere foto şi video, 45.000 de produse electrocasnice, de la frigidere și mașini de spălat, până la mixere, storcătoare și expresoare. Cel mai rapid ritm de epuizare a stocului a fost raportat de categoria tabletelor de 99 de lei, cel mai mic preţ al unei tablete vȃndute ȋn Europa. În primele 5 minute au fost vȃndute 1.000 de tablete, 3 tablete pe secundă. În topul vȃnzărilor s-a situat şi categoria produselor de bricolaj pentru casă şi grădină, cu 9.000 de produse, de la bormaşini și lopeţi de ȋndepărtat zăpada, până la drujbe și mașini.
 
Prin intermediul eMAG Marketplace, cel mai bine s-au vândut jucăriile și cărțile: 10.000 de jucării şi 17.000 de cărţi vândute. 
 
Peste 300 de cereri suplimentare pentru maşini
 
Pe parcursul unei singure zile, pe eMAG s-au comandat 60 de autoturisme în valoare de peste 1 milion de euro de la Dacia, Ford, Mitsubishi, Hyundai și Mercedes-Benz. Mai mult, au fost generate peste 300 de cereri suplimentare din partea clienților care și-au dorit autoturismele, dar care nu au reușit să plaseze o comandă în oferta de Black Friday. 
 
Din categoria auto a venit, ȋn acest an, şi cel mai scump produs comandat online: Mercedes-Benz, Clasa E 220 CDI Sedan, în valoare de 45.000 de euro. Primul autoturism, un Ford Focus, a fost deja livrat ȋn Bucureşti.
 
Site-ul a funcţionat ca într-o zi obișnuită 
 
Timpul de generare a paginilor către vizitatori s-a ȋncadrat ȋntre 0,01 şi 0,2 secunde. Valoarea ȋnsumatã a frecvenţelor tuturor procesoarelor din serverele eMAG depãşeşte 6.000 de GHz, echivalentul a 3.000 de sisteme de calcul obișnuite.
 

Vezi AICI filmul pregătirii şi livrării primei maşini cumpărate online ȋn Romȃnia: http://bit.ly/1aIR2gr
 
 
Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vîlceanu: Comisia Europeană s-a arătat îngrijorată că România ar putea cere renegocierea PNRR
Vîlceanu: Comisia Europeană s-a arătat îngrijorată că România ar putea cere renegocierea PNRR
Posibilitatea ca România să ceară renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă a ridicat semne de îngrijorare ...
UE a sesizat Organizația Mondială a Comerțului în legătură cu practicile economice adoptate de China împotriva Lituaniei
UE a sesizat Organizația Mondială a Comerțului în legătură cu practicile economice adoptate de China împotriva Lituaniei
Uniunea Europeană a introdus joi, în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), o cauză împotriva Republicii ...
ANPC a controlat trei magazine Kaufland, Mega Image şi Carrefour din Sectorul 5. Toate unitățile au fost amendate
ANPC a controlat trei magazine Kaufland, Mega Image şi Carrefour din Sectorul 5. Toate unitățile au fost amendate
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au continuat controalele la operatorii economici, trei ...