Black Friday 2013: eMAG a ȋnregistrat comenzi de 23 de milioane de euro

eMAG, cel mai mare retailer online din România,  a ȋnregistrat de Black Friday comenzi de 23 de milioane de euro, peste aşteptările iniţiale ale companiei.
Economica.net - lun, 25 nov. 2013, 09:38
Black Friday 2013: eMAG a ȋnregistrat comenzi de 23 de milioane de euro
La eMAG, cel mai mare retailer online din România, s-au comandat, de Black Friday, 250.000 de produse ȋn valoare totală de 23 milioane de euro, informează un comunicat al companiei. „Numărul mare de produse din oferta specială de Black Friday și reducerile în valoare totală de 10 milioane de euro au susținut dublarea comenzilor față de anul trecut”, declară Iulian Stanciu, Director General eMAG.

La startul Black Friday, ora 06:55, pe site-ul eMAG erau 100.000 de oameni. În momentul de vârf, au fost 160.000 de vizitatori simultan pe site, iar pe parcursul ȋntregii zile, cel mai mare retailer online din Romȃnia a primit 3,1 milioane de vizite. Creşterea traficului față de anul trecut a fost susţinută de zona de mobile, care a generat 450.000 de vizite şi 13.000 de comenzi.
 
Cea mai mare comandă de pe mobil
 
Cea mai mare comandă plasată de pe telefonul mobil, echivalentul a 22.000 de euro, a fost un Ford Kuga. Tot de pe telefonul mobil a fost comandat şi un televizor 4K, redus de la 22.000 de lei la 17.000 de lei. Toate produsele din oferta de Black Friday sunt din gama curentă, iar trei sferturi au fost lansate ȋn 2013.
 
Livrarea produselor a ȋnceput de vineri, iar jumătate dintre acestea vor ajunge la clienţi ȋn cursul zilei de astăzi, 25 noiembrie. Pȃnă la data de 29 noiembrie, toate comenzile vor fi livrate din depozitul eMAG acasă la clienți. “Preluând o apreciere recentă, dacă ar exista un institut care să măsoare gradul de fericire a romȃnilor, așa cum este mãsuratã intensitatea cutremurelor, de Black Friday, pe 22 noiembrie, ar fi înregistrat cel mai ridicat nivel din acest an”, spune Iulian Stanciu.
 
40.000 de tablete într-o singură zi
 
În total, clienții eMAG au cumpărat, de Black Friday, 40.000 de tablete, 30.000 de telefoane, 10.000 de televizoare, 12.000 de camere foto şi video, 45.000 de produse electrocasnice, de la frigidere și mașini de spălat, până la mixere, storcătoare și expresoare. Cel mai rapid ritm de epuizare a stocului a fost raportat de categoria tabletelor de 99 de lei, cel mai mic preţ al unei tablete vȃndute ȋn Europa. În primele 5 minute au fost vȃndute 1.000 de tablete, 3 tablete pe secundă. În topul vȃnzărilor s-a situat şi categoria produselor de bricolaj pentru casă şi grădină, cu 9.000 de produse, de la bormaşini și lopeţi de ȋndepărtat zăpada, până la drujbe și mașini.
 
Prin intermediul eMAG Marketplace, cel mai bine s-au vândut jucăriile și cărțile: 10.000 de jucării şi 17.000 de cărţi vândute. 
 
Peste 300 de cereri suplimentare pentru maşini
 
Pe parcursul unei singure zile, pe eMAG s-au comandat 60 de autoturisme în valoare de peste 1 milion de euro de la Dacia, Ford, Mitsubishi, Hyundai și Mercedes-Benz. Mai mult, au fost generate peste 300 de cereri suplimentare din partea clienților care și-au dorit autoturismele, dar care nu au reușit să plaseze o comandă în oferta de Black Friday. 
 
Din categoria auto a venit, ȋn acest an, şi cel mai scump produs comandat online: Mercedes-Benz, Clasa E 220 CDI Sedan, în valoare de 45.000 de euro. Primul autoturism, un Ford Focus, a fost deja livrat ȋn Bucureşti.
 
Site-ul a funcţionat ca într-o zi obișnuită 
 
Timpul de generare a paginilor către vizitatori s-a ȋncadrat ȋntre 0,01 şi 0,2 secunde. Valoarea ȋnsumatã a frecvenţelor tuturor procesoarelor din serverele eMAG depãşeşte 6.000 de GHz, echivalentul a 3.000 de sisteme de calcul obișnuite.
 

Vezi AICI filmul pregătirii şi livrării primei maşini cumpărate online ȋn Romȃnia: http://bit.ly/1aIR2gr
 
 
Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...