Black Friday 2013: retailerii care au furat startul la reduceri de preţ

Suntem la a treia ediţie a capaniei de reduceri Black Friday în România şi deja mare parte dintre retailerii autohtoni au schimbat conceptul gândit de americani încă din anii 60. La noi, Vinerea Neagră este pentru mulţi cu o săptămână înainte şi durează mai multe zile.
Alina Stanciu - mie, 20 nov. 2013, 10:29
Black Friday 2013: retailerii care au furat startul la reduceri de preţ

Black Friday sau Vinerea Neagră este pentru americani ziua în care retailerii oferă cele mai mari reduceri de preţ dintr-un an, marchează începerea sezonului de cumpărături pentru Crăciun şi are loc în prima vineri ce precede Ziua Recunoştinţei. Condorm tradiţiei, Black Friday 2013 va avea loc pe 29 noiembrie. În România, Black Friday are o istorie de numai trei ani, iar retailerii au început deja să se bată grav de la conceptul iniţial. Dacă de Black Friday 2012 mulţi comercianţi au oferit consumatorilor mai multe zile cu oferte imbatabile, anul acesta se pare că bătălia este pe ziua de debut a campaniei. S-a ajuns astfel în situaţia că magazinele din România „sărbătoresc” Vinerea Neagră cu o săptămână mai devreme. De asemenea, Vinerea Neagră a ajuns să se desfăşoare şi sîmbăta sau chiar duminica pentru că mulţi comercianţi preferă să profite de moment pentru a fi siguri că fac vânzări record şi îşi lichidează stocurile.

Cine a furat startul

Săptămâna trecută mai mulţi retaileri au anunţat oficial că vor fura startul la Black Friday. Noua Vinere Neagră a fost stabilită de mai mulţi comercianţi ca fiind 22 noiembrie. Pe lista celor care vor începe mai devreme se numără eMAG, cel mai mare magazin online din România, Flanco, evoMag,Altex, ElectroFun sau PC Fun, Totodată, PC Garage va organiza Vinerea Neagră pe 22 noiembrie şi anunţă reduceri de până la 70% la telefoane, tablete, laptopuri, televizoare şi componente PC, iar Cel.ro va organiza o săptămână de preţuri mici, între 22 şi 29 noiembrie, cu promoţii zilnice pe diferite categorii de produse.

Magazinul online coyos.ro va comunica oferte speciale pe toată durata săptămânii care începe pe 22 şi se încheie pe 29 noiembrie, ziua tradiţională de Black Friday la nivel mondial, şi estimează că vârful de vizitatori va fi în data de 22 noiembrie. Retailerul va oferi reduceri de până la 80% la categoriile IT,telefonie,electronice,electrocasnice,casă şi îngrijire.

Pentru acest an, Azerty.ro a pregătit o campanie specială de reduceri dedicat companiilor. Astfel, în data de 22 noiembrie, pe site-ul magazinului vor putea fi găsite produse necesare desfăşurării activităţii companiilor (videoproiectoare, sisteme PC, servere, sisteme de supraveghere, rețelistică, printing etc), care vor beneficia de discounturi de până la 50%.

MarketOnline va da startul promoţiilor de Vinerea Neagră tot pe 22 noiembrie şi va oferi garanţia celui mai mic preţ. Va oferi clienţilor săi de 2 ori diferenţa dacă aceştia vor găsi la un alt magazin un preţ mai mic pentru produsul comandat.

Detalii despre Black Friday la eMag şi Flanco aici

BLACK FRIDAY 2013. eMAG şi Flanco încep pe 22 noiembrie

Detalii despre campania Black Friday Altex aici

BLACK FRIDAY 2013. Altex dă start pe 22 noiembrie la ora 07:00

Nu numai retailerii ce activează pe segmentul electroIT se grăbesc anul acesta cu Black Friday. Librăria online Libris.ro va da startul campaniei tot pe 22 noiembrie. Compania va oferi 136.900 titluri (26.450 titluri în limba română şi 110.400 titluri în limba engleză) cu reduceri de până la 90%.

De asemenea, din domeniul modei va începe campania pe 22 noiembrie şi Fashiondays.ro,singurul club de shopping online din România, care va tăia preţurile cu până la 90%. Din aceeaşi categorie şi tot pe 22 noiembrie vor tăia din preţuri şi cei de la SilverZone.ro, un magazin online de bijuterii.

Sensodays.ro va avea reduceri de până la 80% între 22 şi 29 noiembrie la produse cosmetice,machiaj sau îngrijire personală.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Furnizorul de soluții IT&C Cegeka preia DAS Solutions din Rep. Moldova
Furnizorul de soluții IT&C Cegeka preia DAS Solutions din Rep. Moldova
Cegeka, furnizor de top de soluții IT&C, a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions în Chișinău, Moldova. Prin așa-numitul ...
Ce înseamnă starea de urgenţă şi ce se întâmplă în această situaţie
Ce înseamnă starea de urgenţă şi ce se întâmplă în această situaţie
STAREA DE URGENŢĂ a fost instituită pe 16 martie 2020 din cauza răspândirii virusului SARS-COV-2. Mai jos puteţi citi ...
Furnizorul de soluţii software Bento vrea să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti
Furnizorul de soluţii software Bento vrea să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti
Bento - Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de ...