Black Friday 2021: Când va demara Altex, liderul pieței electroIT, cel mai mare eveniment de shopping al anului

Retailerul electroIT Altex, liderul pieței de profil, va începe campania de Black Friday în luna noiembrie și are stocuri "pentru o perioada suficient de lungă".
Alina Stanciu - lun, 18 oct. 2021, 12:55
Black Friday 2021: Când va demara Altex, liderul pieței electroIT, cel mai mare eveniment de shopping al anului

Black Friday 2021: Altex, cel mai mare retailer electroIT după cifra de afaceri, va organiza evenimentul de Black Friday în luna noiembrie, pe o perioadă mai lungă de timp, așa cum s-a întâmplat și anii trecuți. „Pregătim un eveniment de cumpărături, în noiembrie, care se adresează tuturor clienților și cuprinde toate categoriile de produse. Ne-am asigurat stocuri suficiente atât în online, cât și în magazinele Altex și Media Galaxy, din toată țara, pentru o perioadă suficient de lungă, astfel încât clienții să aibă șanse egale de a-și achiziționa produsul dorit. Produsele vor putea fi achizitionate și ridicate din magazine sau online cu livrare la domiciliu”, a declarat pentru Economica Raul Filip, Director Achiziții Altex. Acesta nu a specificat exact perioada de desfășurare a campaniei, aceasta urmând a fi comunicată de companie ulterior.

În campania Black Friday 2020, Altex a organizat evenimentul în perioada 29 octombrie – 2 decembrie. Data oficială a evenimentului pentru 2021, în SUA, este 26 noiembrie, adică prima vineri după Ziua Recunoștinței.

Ce reduceri de preț vor exista

Din experiența anilor trecuți, Altex reduce prețurile, cu ocazia Black Friday, și cu peste 50%. Iar pentru anul acesta, fără a evidenția vreun procent, managerul companiei vorbește despre reduceri „semnificative la mii de produse  ce variază în funcție de tipul de produs”.

„Prețurile produselor sunt determinate liber în piață, de raportul între cerere și ofertă. Altex a investit major în ofertarea celor mai mici prețuri, prin eficientizarea costurilor și investitii în lanțul de aprovizionari. Una dintre cele mai importante promisiuni pe care le-o facem clienților este că le oferim cel mai mic preț din România și o susținem oferind de 2 ori diferența”, conchide Raul Filip.

Criza containerelor. Creșterea costurilor. Lipsa componentelor. Cum afectează toate acestea Black Friday

În ceea ce privește elementele interne și externe ce pot perturba în general organizarea celui mai important eveniment de shopping al anului, retailerul electro IT susține că toate acestea pot fi ținute în frâu prin anticipare.

„Piața este influențată, în primul rând, de încrederea clienților în consum, de stabilitatea socială, economică și politică. Situația actuală internă ar putea face o parte dintre clienți să se gândească de doua ori sau să amâne momentul cumpărării. În același timp, trecem printr-o perioadă cu multe provocări externe: lipsa globală a componentelor (semiconductori etc.) care afectează majoritatea industriilor, creșterea costurilor la materii prime și energie, costul și disponibilitatea transportului transcontinental. Prin parteneriate puternice și eforturi constante în a asigura stabilitatea lanțului de aprovizionare, calitatea produselor și prețurile accesibile, Altex reușește să pună la dispoziția clienților, și în perioada următoare, un sortiment variat, complet și cele mai mici prețuri din piață. Având în vedere experiența Altex în piața de retail, am reușit să anticipăm și să evităm eventualele blocaje. Clienții nu vor resimți această criza la Altex, pentru că ne-am asigurat stoc pentru toate categoriile de produse”, mai explică managerul de achiziții Altex.

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu 125 magazine deschise în țară.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...