Black Friday 2022: Când va intra Altex, liderul pieței electroIT, în campania cu cele mai mari reduceri de prețuri din an

Retailerul electroIT Altex, liderul pieței de profil, va începe campania de Black Friday la 27 octombrie. Campania este organizată în patru etape săptămânale, până pe 23 noiembrie. Reducerile sunt între 10% și 50% în funcție de categorie.
Alina Stanciu - mie, 26 oct. 2022, 12:13
Black Friday 2022: Când va intra Altex, liderul pieței electroIT, în campania cu cele mai mari reduceri de prețuri din an

Retailerul electroIT Altex intră pe 27 octombrie în campania Black Friday, care va dura până pe 23 noiembrie, potrivit unui anunț al companiei. Reducerile vor fi atât în magazinele fizice Altex și Media Galaxy, cât și online pe www.altex.ro şi www.mediagalaxy.ro, la toate categoriile de produse pe care retailer-ul le comercializează (electrocasnice mici și mari, televizoare, IT&C, gaming, electronice etc.).

”La Altex, campania de Black Friday din acest an include patru valuri cu oferte săptămânale pentru diferite categorii de produse. Ofertele sunt valabile doar în săptămâna în care acestea sunt lansate. Clienții pot opta pentru comanda online sau aplicația mobilă Altex sau cumpărături direct în magazinele noastre.”, a spus Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

4 valuri de Black Friday 2022:

  • Val 1: oferte valabile între 27 octombrie – 02 noiembrie
  • Val 2: oferte valabile între 03 noiembrie – 09  noiembrie
  • Val 3: oferte valabile între 10 noiembrie – 16 noiembrie
  • Val 4: oferte valabile între 17 noiembrie – 23 noiembrie

În funcție de categoria de produse, reducerile vor fi între 10 și 50%. „Există și procente (de reducere n.red) mai mari dar nu sunt cele mai relevante ca prezență în comunicare. Am ales produse pe care clienții și le doresc și unde putem face efort din marjă pentru a oferi discount cât mai mare”, a spus Raul Filip, director de achiziţii la Altex, în cadrul unei conferinţe de presă.

Discounturile de  până la 50% sunt la produsele din categoria mobilier, sanitare, bricolaj și produse de curățenie. Telefoane, tablete, smartwatch-uri, vor avea o reducere de până la 30%, la fel ca produsele din categoria electrocasnicelor mari și home confort, dar și electrocanicele mici și gama de beauty. Laptopurile, sisteme PC, monitoare, produsele de gaming, dar și vehiculele electrice vor avea prețurile reduse de până la 40%. Iar produsele din gama auto electronică și anvelope vor beneficia de o reducere de până la 20%. Perioada este una dinamică, iar Altex recomandă clienților să urmărească săptămânal produsele care intră ȋn campania de Black Friday și să își creeaze liste cu produse favorite.

Black Friday începe la Altex joi, 27 octombrie, la ora 7:00 în magazinul online. În acest an clienţii au opţiunea de a folosi aplicaţia Altex diponibilă pe IOS, Android şi Harmony OS. „Sunt patru ‘valuri’ de oferte. Ne-am dorit să oferim o varietate cât mai mare de produse: la smartphone-uri, electrocasnice, IT, televizoare vor găsi cele mai bune oferte din piaţă. Am dezvoltat şi categorii noi de interes: DIY (do it yourself), mobilier, decoraţiuni, produse auto, jucării, băuturi”, a mai spus Raul Filip.

Cum vor fi prețurile de Black Friday 2022 față de anul trecut

În ceea ce privește prețurile din campania de anul acesta față de cea din anul trecut, managerul Altex spune că, în medie, nu sunt modificări de preț.

„Dacă aș face o medie pe toate categoriile astăzi, cu reducerie pe care o să le avem în perioada aceasta, nu vor fi prețuri mai mari față de anul trecut. Punctual, pe anumite produse, probabil că se va întâmpla ( ca prețul să fie mai mare n.red), dar ca medie nu cred că o să fie prețuri mai mari față de anul trecut”.

Compania se pregătește activ de Black Friday de acum șase când marfa a ajuns în depozite.

„Ne pregătim pentru BF tot anul. Diverse categorii de produse se comandă cu 6-9 luni înainte. De exemplu, sezoanele de aer condiționat se fac cu un an înainte. Concentrarea eforturilor se face cumva cu șase luni înainte”.

Clienții au și opțiunea achiziției produselor în rate, fie rate fără dobândă prin cardurile de cumpărături ale băncilor partenere, fie rate prin serviciul standard de finanțare Credex disponibil în magazine sau online. În plus, toate locațiile fizice Altex oferă servicii de asigurări auto și de locuință.

Vânzări mai mari decât anul trecut

Cât despre previziunile de vânzări, retailerul electroIT estimează un Black Friday mai bun decât anul trecut. „Vedem operațiunile din această perioada impreună, noiembrie și decembrie. În general aceste două luni reprezintă o creștere relevantă față de o lună normală. Dacă ne referim la total piață, luna noiembrie se apropie de o creștere totală de 50% față de lunile anterioare”, mai spune managerul de logistică potrivit căruia trendul se explică urmare a investițiilor făcute în anii de criză anteriori.

„Logistic, ultimii trei ani au reprezentat destul de multe provocări din diverse motive- lipsa anumitor materii prime la producători, probleme cu energia, sau disponibilitatea gazului în anumite fabrici ne-a făcut să  planificăm din timp campaniile, estimând cât mai aproape de realitate piața.  Nevoia ne-a obișnuit și am investit mut în logistică. De asemenea, am negociat cu furnizorii prețurile cât mai bune pentru clienți”.

Retailerul estimează că va reuși să livreze în 24 de ore, sau, cel mut în 48 de ore în perioade de vârf.

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Startul campaniei Black Friday a fost dat de Flanco, care a anunțat că va avea reduceri în perioada 21 octombrie și 30 noiembrie. De asemenea, retailerul online evoMAG va desfășura campania de Black Friday 2022 în intervalul 28 octombrie – 27 noiembrie, pe parcursul a 4 runde de reduceri 

În mod tradițional, Black Friday se organizează o singură zi, în ultima vineri a lunii noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...