Black Friday 2023: Altex intră în campanie la 2 noiembrie. Reducerile sunt de până la 50%. „Produsele sunt ușor mai ieftine decât anul trecut”

Retailerul electroIT Altex va demara campania de Black Friday 2023 în data de 2 noiembrie, durează trei săptămâni şi va fi structurată în trei "valuri" de reduceri, au spus oficialii Altex într-o conferinţă de presă, marţi, 31 octombrie.
Alina Stanciu - mar, 31 oct. 2023, 12:42
Black Friday 2023: Altex intră în campanie la 2 noiembrie. Reducerile sunt de până la 50%.

Campania de Black Friday începe în magazinele Altex și Media Galaxy din toată țara, precum și în magazinele online altex.ro, mediagalaxy.ro sau în aplicația mobilă Altex, la 2 noiembrie şi durează trei săptămâni, până în data de 22 noiembrie, cu oferte diferite pentru fiecare perioadă din campanie, astfel: unele oferte vor fi valabile între 2 şi 8 noiembrie, altele – între 9 şi 15 noiembrie, respectiv între 16 şi 22 noiembrie, au spus oficialii Altex într-o conferinţă de presă.

”Campania de Black Friday din acest an include trei valuri cu oferte săptămânale pentru diferite categorii de produse. Ofertele sunt valabile doar în etapa respectivă. Ca de obicei, clienții pot opta pentru comandă online sau aplicația mobilă Altex sau cumpărături direct în magazinele noastre,”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Cele 3 etape Black Friday 2023:

  • Val 1: oferte valabile între 2 noiembrie – 8 noiembrie
  • Val 2: oferte valabile între 9 noiembrie – 15 noiembrie
  • Val 3: oferte valabile între 16 noiembrie – 22 noiembrie

„Campania a fost gândită pentru a avea foarte puține cazuri în care stocurile se epuizează. Am estimat nevoia de stoc în funcșie de rezultatele din Black Friday de anul trecut și lunile anterioare”, a explicat Raul Filip, director de achiziții Altex România.

Totodată, este primul an în care în campanie intră şi vânzătorii din marketplace. De asemenea, campania va începe cu două ore mai devreme pentru cei care și-au descărcat aplicația Altex. 

Evenimentul Black Friday 2023  începe joi la ora 7:00, pentru cei care au cont în aplicația Altex și de la ora 9:00  pentru cei care cumpără prin intermediul platformei web.

„Nu toate produsele din magazine sunt în campanie de Black Friday. Pentru noi nu este o campanie de lichidare de stoc. Avem în campanie și produse din generația  2023”, a spus și Edvin Abdulachim,

Reduceri de până la 50%

Reducerile vor fi până la 50% la produsele din categoria băuturi, copii, gătit & veselă. Laptopurile, telefoanele, tabletele și smartwatch-uri vor avea o reducere de până la 30%, la fel ca produsele din categoria gaming, mobilier și bricolaj. Categoria beauty, curățenie, electrocasnice mici și mari, dar și categoriile de vehiculele electrice, sport și voiaj vor vor avea prețurile reduse de până la 40%. Televizioarele și produsele audio-video vor beneficia de o reducere de până la 20%. Perioada este una dinamică, iar Altex recomandă clienților să urmărească săptămânal produsele care se înscriu ȋn campania de Black Friday și să își creeaze liste cu produse favorite.

„Black Friday la Altex reprezintă o oportunitate deosebită pentru clienți de a face achiziții inteligente, beneficiind de prețuri reduse, pe o durată de 3 săptămâni. Ofertele sunt generoase pe întreaga perioadă a campanie și acoperă o gamă variată de categori de produse. Și de această dată am gândit oferte speciale concepute pentru a îmbunătăți calitatea vieții clienților noștri, atât în magazinele noastre fizice, cât și online. Cu fiecare campanie de Black Friday încercăm să fim mai aproape de nevoilor acestora și să oferim calitate la cel mai bun preț,” a declarat Raul Filip, director de achiziții Altex România.

De asemenea, clienții pot alege achiziția produselor în rate, fie rate fără dobândă prin cardurile de cumpărături ale băncilor partenere, fie rate prin serviciul standard de finanțare Credex disponibil în magazine sau online.

„Produsele sunt ușor mai ieftine decât anul trecut”

Cât despre prețuri managerul spune că „cele mai multe produse sunt ușor mai ieftine decât anul trecut”.

„Nu avem însă neapărat aceleași produse ca și anul trecut, pentru că avem în ofertă și produse din gama 2023 care  inglobează alte tehnlogii. Referitor la reduceri, noi preferăm să comunicăm reduceri reale pentru clienți. Sigur, există tactici, sunt acțiuni prin care să poți comunica reduceri de  90 %, dar nu ne dorim asta. Noi avem tot timpul anului promisiunea celui mai mic preț din piață”, a mai explicat oficialul Altex.

Afaceri de 1,4 miliarde de euro

În ceea ce privește vânzările estimate de companie, retailerul mizează pe vânzări mai mari față de anul trecut atât de Back Friday cât și în luna decembrie. Astfel, per total an, liderul pieței electroIT din România ar putea termina 2023 cu un plus de 7%-10%  față de 2022 când a raportat afaceri nete în valoare de 6,52 miliarde lei, în creştere de 11% față de 2021. „Vom închide anul cu o creștere relevantă 7-10% față de tot anul trecut, undeva la 1,4 miliarde de euro, mai ales urmare a deschiderii de noi magazine ( 10 în plus n.red), cele mai multe pe final de an. Contează însă și vânzările din noiembrie și decembrie”, mai spune Filip.

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...