Black Friday: 4,2 milioane de români intenţionează să achiziţioneze cel puţin un produs

Peste 4 milioane de români şi-au manifestat intenţia de face cumpărături din magazinele tradiţionale şi online în 'Vinerea Neagră' (Black Friday), vânzările fiind estimate la 100 de milioane de euro, arată rezultatele unui studiu întocmit recent de compania de cercetare Daedalus Millward Brown.
Economica.net - vin, 22 nov. 2013, 07:22
Black Friday: 4,2 milioane de români intenţionează să achiziţioneze cel puţin un produs

7,4 milioane de români cunosc semnificaţia evenimentului ‘Black Friday’, programat în România în week-endul 22-24 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât evenimentul tradiţional de peste Ocean.

Totodată, 4,2 milioane de persoane au declarat că se gândesc să achiziţioneze cel puţin un produs în ‘Vinerea Neagră’, cei mai mulţi dintre cei chestionaţi axându-se pe cumpărarea de electrocasnice mici (39,8%). În top urmează hainele – cu 22,9% dintre opţiuni, televizoarele (15,3%), telefoanele mobile (10,6%), încălţămintea (10,2%), laptopurile (10,1%), frigiderele (5,5%), tabletele (5,2%), maşinile de spălat (5,1%), aparatele foto/video şi produsele de îngrijire personală (4%) şi cosmetice (3,9%).

Din informaţiile colectate de la reprezentanţii magazinelor participante rezultă faptul că ‘Black Friday’ nu este un prilej de a lichida stocurile vechi de produse.

Studiul Daedalus Millward Brown a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 ani, în mediul rural şi urban, în perioada noiembrie 2012 – noiembrie 2013.

Ca în fiecare an, din 2010 şi până în prezent, de pe lista celor care intră în campania ‘Black Friday’ nu vor lipsi Altex, e-Mag, Domo, Media Galaxy, Flanco, F64, Clickshop, Evomag sau PC Garage.

* Cei de la F64 Studio, lideri pe piaţa echipamentelor foto-video din România, au anunţat pentru campania din acest an o dublare a vânzărilor faţă de ediţia ‘Black Friday’ din 2012, de la 5.700 de comenzi la aproape 12.000. Preţul mediu al unei comenzi s-a situat, anul trecut, la valoarea de 1.200 de lei, potrivit oficialilor companiei.

* Magazinul online Oktal.ro aşteaptă un volum de vânzări cuprins între 1 şi 1,5 milioane de euro pentru promoţiile din Vinerea Neagră 2013.

* Retailerul eMag mizează pe 200.000 de comenzi numai în prima zi a campaniei şi pe patru milioane de vizitatori pe site.

* Portalul Azerty.ro lansează Black Friday pentru companii, cu discounturi de până la 50% pentru produsele business dedicate companiilor. Oferta va cuprinde produse din categoriile de video proiectoare, sisteme PC, servere, sisteme de supraveghere, reţelistică, dar şi produse de larg consum.

* Flanco se aşteaptă la un milion de vizitatori, la 180.000 de tranzacţii şi la vânzări de 85 milioane de lei în week-endul ‘Black Friday’. Discounturile sunt oferite la peste 450.000 de produse din stoc în toată reţeaua sa, de 82 de magazine cu orar prelungit şi care se vor deschide vineri dimineaţă începând cu ora 6,00. De asemenea, procesul de facturare din magazinele Flanco este estimat, în medie, la două minute, iar pentru produsele achiziţionate este asigurat transport până la domiciliul cumpărătorului în maximum 72 de ore.

* Retailerul Domo va organiza evenimentul ‘Black Friday’ pe durată prelungită, respectiv între 22 şi 28 noiembrie, în cele 97 de magazine din ţară şi în magazinul online. Oferta Domo va include tablete cu preţuri sub 200 de lei, precum şi laptopuri şi notebookuri cu configuraţii puternice la preţuri foarte mici şi reduceri substanţiale pentru zeci de modele din gama de top. De asemenea, cumpărătorii vor găsi smartphone-uri cu preţuri începând de la 299 de lei, precum şi reduceri importante pentru produsele premium din această categorie.

* Altex, cel mai mare retailer de produse electro-it din România, intră în cursa reducerilor din ‘Vinerea Neagră’, iar magazinele vor fi deschise începând cu ora 7,00. În perioada 22-24 noiembrie, catalogul de reduceri al retailerului cuprinde televizoare, laptopuri, tablete, telefoane, electrocasnice mari şi mici, sisteme audio şi jocuri. Pe acelaşi segment al discount-urilor masive se va afla şi Media Galaxy.

* De Black Friday, portalul elefant.ro oferă peste 100.000 de produse gratuite la comenzile plasate în perioada campaniei. Campania de ‘Black Friday’ va avea loc doar pe parcursul zilei de 29 noiembrie 2013, vizitatorii site-ului beneficiind de reduceri de până la 90% la cărţi, jucării şi articole de îmbrăcăminte.

* După luna octombrie, când a aniversat 10 ani de prezenţă pe piaţa românească, Cora se înscrie la celebra acţiune ‘Black Friday’ în acest week-end, cu reduceri de până la 50% fie prin tichetul cora, fie direct la casele de marcat. În plus, retailerul francez anunţă prelungirea perioadei de promoţii până pe data de 1 decembrie, inclusiv.

* Pentru iubitorii de flori, câţiva dintre comercianţii online vin cu oferte inedite. Portalul Floria.ro, câştigător de două ori al titlului ‘Florăria Anului’ la Gala Premiilor eCommerce (în 2010 şi în 2013), reduce cu 57% preţul la un buchet format din 29 de cale negre şi schimbă titulatura de ‘Black Friday’ în ‘Black Flowers’ (‘Flori Negre’).

* Nici dezvoltatorii de clădiri destinate birourilor nu se lasă mai prejos şi pun în joc în week-endul în care preţurile sunt ‘de speriat’ reduceri consistente la plata chiriilor de la o lună până la cinci luni, în funcţie de clădire.

* Premier Service, compania imobiliară a Zonei de Sud a Capitalei, pune la dispoziţia clienţilor, în perioada 22-29 noiembrie, oferte pentru diverse tipuri de locuinţe, aflate atât în ansambluri nou construite, cât şi în blocuri vechi. Discounturile ajung până la 5.000 de euro pentru apartamente de două şi trei camere.

* Pe segmentul auto, Ford intră în febra ‘Vinerea Neagră’ cu reduceri cuprinse între 5.250 şi 7.000 de euro la modelele comercializate în reţeaua din România.

* În ceea ce priveşte zona de turism, în febra campaniei promoţionale din acest week-end şi-au anunţat participarea şi o serie de tur-operatori (Mareea, Christian Tour, Europa Travel). Aceştia oferă reduceri de până la 50% la destinaţiile de vară în ţară şi străinătate, dar şi la pachetele turistice de Crăciun şi Revelion, atât în România, cât şi peste hotare, precum Bulgaria, Grecia, Turcia, Malta, Italia, Emiratele Arabe Unite sau Laponia.

Per total, estimările retailerilor arată o creştere de 53,8% a vânzărilor în acest an, cu ocazia ‘Black Friday’, până la 100 de milioane de euro, de la aproape 65 de milioane euro, consemnaţi în anul anterior.

În lume, ultima zi de vineri din luna noiembrie – Black Friday – dă semnalul începerii promoţiilor de sărbători, originea zilei cu mari reduceri de preţ fiind în Statele Unite ale Americii, unde prima vineri de după Ziua Recunoştinţei marchează debutul cumpărăturilor pentru Sărbătorile de iarnă, iar retailerii oferă discounturi semnificative.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...